Αποφεύχθηκε και επίσημα η στάση πληρωμών


Διαβάστε επίσης τι λέει ο “Αιχμηρός” για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο. Διαβάστε ακόμα για την ταφόπλακα της Κυβερνητικής πολιτικής.


Η ανακοίνωση λέει τα εξής:

“Σε σχέση με δημοσιεύματα στον εγχώριο τύπο για επικείμενη στάση πληρωμών από την Κυπριακή Δημοκρατία, το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει όλες τις τρέχουσες χρηματοδοτικές της ανάγκες και δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο”.


Διαβάστε επίσης για όλες εξελίξεις στο θρίλερ με το μέλλον των Υπεραγορών Ορφανίδης


Η κυβέρνηση γλίτωσε την στάση πληρωμών στο παρά ένα μετα απο παρακάλια και ασφυκτική πίεση προς την ΑΗΚ να “ανάψει” το πράσινο φως και να δοθούν τα 100 εκ. απο το ταμείο συντάξεων του οργανισμού. (Διαβάστε εδώ)

Η δραματική έκκληση του γενικού διευθυντή Χρίστου Πατσαλίδη προς τους τρεις ημικρατικούς οργανισμούς Cyta, ΑΗΚ και Αρχή Λιμένων για δανεισμό πάγωσε χθες την αίθουσα της Επιτροπής Οικονομικών, που άκουσε από επίσημα χείλη ότι ήταν θέμα ημερών η στάση πληρωμών. 

Ο κ. Πατσαλίδης, που εκπροσωπούσε το υπουργείο Οικονομικών γιατί ο Βάσος Σιαρλή απουσίαζε, είπε ότι υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο υποβάθμισης της Κύπρου στην κατηγορία «επιλεκτικής χρεοκοπίας» αν δεν λάμβανε ρευστοτική ένεση από τους ημικρατικούς οργανισμούς ύψους €250 – €300 εκ. 

Ένας από τους οίκους αξιολόγησης λέχθηκε ότι είχε ζητήσει τηλεδιάσκεψη χθες για να λάβει πληροφόρηση για το θέμα.