Αποκάλυψη 24H: Ξύλο για χρέος 30 εκ. του ψευδοκράτους σε ρεύμα! (pics)


Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Ορφανίδη. Διαβάστε ακόμη το σχόλιο του Αιχμηρού.  


Σήμερα (18/12) το σύνολο του τουρκοκυπριακού τύπου αναφέρεται στο θέμα του χρέους πολλών λεγόμενων κρατικών υπηρεσιών απέναντι στην ούτω καλούμενη Αρχή Ηλεκτρισμού, η οποία απειλεί να κόψει το ρεύμα σε όποιον δεν εξοφλήσει, ή έστω δεν καταβάλει ένα μέρος του οφειλόμενου ποσού στην υπηρεσία παροχής ρεύματος στα κατεχόμενα. Το ίδιο συνέβη και χθες Δευτέρα στο λεγόμενο υπουργείο των δημοσιονομικών, όπου συνδικαλιστές λεγόμενης Αρχής Ηλεκτρισμού, εισέβαλαν στο κτήριο και ήλθαν στα χέρια με εργαζομένους, τους οποίους απείλησαν ότι θα αφήσουν χωρίς ρεύμα. 

Το 24H σας αποκαλύπτει το έγγραφο με όλες τις λεπτομέρειες του οφειλόμενου ποσού του λεγόμενου υπουργείου προς την “Αρχή Ηλεκτρισμού”. 


«Η πρώτη δοκιμή ήταν αποτυχημένη» γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Kibris, προσθέτοντας ότι η διακοπή παροχής ρεύματος αποτράπηκε την τελευταία στιγμή, παρ’όλα αυτά υπήρξε μεγάλη ένταση μπροστά από το κτήριο. 

Η εφημερίδα Yeni Duzen αναφέρεται στο θέμα με τίτλο «Να δέσουν με αλυσίδες τους συμπολίτες» , ενώ δημοσιεύει και φωτογραφία από την κεντρική είσοδο που ήταν κλειστή με αλυσίδα και λουκέτα. 

«Καβγάς για το χρέος» λέει η Hava Dis, που μιλά επίσης για την απόπειρα της El Sen , όπως ονομάζεται η συντεχνία των εργαζομένων να κόψει το ρεύμα του λεγόμενου υπουργείου δημοσιονομικών, τονίζοντας ότι εάν η “Αρχή Ηλεκτρισμού” πάρει αυτά που της χρωστούν, τότε έχει την δυνατότητα να πουλά το ρεύμα μέχρι και 30% φθηνότερα. 

Τέλος, η Afrika αναρωτιέται: «Θα το πουλήσετε ε;» κάνοντας λόγο για δρακόντεια μέτρα από την ψευδοαστυνομία που όμως δεν κατάφεραν να ανακόψει τα επεισόδια. 

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων στην “Αρχή Ηλεκτρισμού” των κατεχομένων Τσαγλαγιάν Τζεσουρέρ, οι οποίες μάλιστα συνοδεύονται από γραπτή δήλωση, στην οποία σημειώνει ότι το «κράτος» χρωστά γενικά στην «Αρχή» 70 εκ ΤΛ (30,43 εκ ευρώ), η τηλεόραση του Μπαϊράκ 19 εκ ΤΛ (8,26 εκ ευρώ), η «διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων» 6 εκ ΤΛ (2,60 εκ ευρώ), δηλαδή το σύνολο των οφειλομένων στον “οργανισμό” φθάνει τα 114 εκ. ΤΛ περίπου 50 εκ ευρώ. «Θα  συνεχίσουμε τον αγώνα μας με κάθε μέσον», πρόσθεσε, λέγοντας ότι λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις που ήρθαν από την κοινωνία, οι εργαζόμενοι στην “Αρχή Ηλεκτρισμού” αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτές τις κινήσεις και είναι διατεθειμένοι να φθάσουν μέχρις εσχάτων.