Αποζημίωση- μαμούθ από την Toyota


Διαβάστε επίσης, “Η Google «απειλεί» το Microsoft Office” και “«Τα έτσουξαν» οι οδηγοί στις γιορτές”


Τα χρήματα θα δοθούν- μερικώς- στους ιδιοκτήτες των οποίων τα οχήματα έχουν χάσει την αξία τους, στον απόηχο των μαζικών ανακλήσεων μεταξύ των ετών 2009 και 2010, για τα προβλήματα ασφαλείας που παρουσίασαν μοντέλα της μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η συμφωνία η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας, περιλαμβάνει απευθείας αποζημιώσεις στους πελάτες της εταιρείας, καθώς και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου της επιτάχυνσης σε περίπου 3,25 εκατομμύρια οχήματα, ανέφεραν οι δικηγόροι.

Στους όρους της συμφωνίας περιλαμβάνονται 250 εκατομμύρια δολάρια που θα αφορούν την απευθείας καταβολή, στους ιδιοκτήτες των οχημάτων τα οποία πωλούνται σε μειωμένες τιμές λόγω της κακής δημοσιότητας και ένα ξεχωριστό ποσό 250 εκατομμυρίων δολαρίων για τους ιδιοκτήτες που δεν επιλέγουν το προτεινόμενο σύστημα.

Η ανάκληση που χαρακτηρίστηκε μια από τις μεγαλύτερες στη ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, αφορούσε τον κίνδυνο που υπήρχε στο πατάκι της πλευράς του οδηγού να γλιστρήσει και να μπλοκάρει το πεντάλ της επιτάχυνσης.

Πηγή: newsbeast.gr