Αραδίππου: Καταγραφή αναγκών και προβλημάτων των επιχειρήσεων


Διαβάστε επίσης, “Στο πνεύμα των Χριστουγέννων και η Λεμεσός” και “Σ. Αλετράρης: “Η ανταγωνιστικότητα της γεωργίας χρειάζεται γόνιμο διάλογο”.


Ο δήμαρχος της Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, τόνισε πως η οικονομική κρίση που βιώνει ο τόπος, ανάγκασε τον δήμο «να ενισχύσει ιδιαίτερα δύο άξονες πολιτικής: Εκείνον της κοινωνικής αλληλεγγύης και εκείνον της στήριξης της επιχειρηματικότητας, για να διασφαλίσουμε την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Αναφορικά με τα στοιχεία της έρευνας, 47% των ερωτηθέντων δήλωσαν καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από την επιχειρηματική τους πορεία τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ 63,2% απάντησε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η έλλειψη ρευστότητας, αναφέρει σε δημοσίευμα του ο “Φ”.

Το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησής τους, σε σύγκριση με πέρσι απάντησαν ότι μειώθηκε, ενώ 70,4% είπε ότι ο κύκλος εργασιών τους συρρικνώθηκε.

Στα μέτρα που έχει ήδη αναλάβει ο δήμος αναφέρθηκε επίσης ο δήμαρχος αλλά και στις ενέργειες οι οποίες πρόκειται να γίνουν αξιοποιώντας τα ευρήματα της έρευνας.

Ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία αρχείου επιχειρήσεων, για να γνωρίζει πόσες επιχειρήσεις έχουν έδρα τους τον δήμο, σε ποιους τομείς δραστηριοποιούνται και πόσο προσωπικό απασχολούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ενέργειες του δήμου κατέστη δυνατή η έγκριση κονδυλίου, πέραν των €500.000, για την ολοκλήρωση των εργασιών στη Βιοτεχνική Περιοχή Αραδίππου.