Αρνήθηκαν ενοχή για σχέδιο δολοφονίας επιχειρηματία από το Παραλίμνι


Διαβάστε επίσης για τις αλλαγές στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου και που έγινε θέμα η Τράπεζα Κύπρου.


Οι τρεις τους κατηγορούνται για καταρτισμό σχεδίου δολοφονίας του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, από το Παραλίμνι. Και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στις κατηγορίες που τους βαραίνουν με τη σοβαρότερη, αυτή της εκτέλεσης «συμβολαίου θανάτου».

Ότι, δηλαδή, μεταξύ 6- 9 Σεπτεμβρίου 2012 συνωμότησαν για να εκτελέσουν επιχειρηματία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, για κατοχή και παράνομη μεταφορά δύο πιστολιών τύπου «Glock» και «Browning» καθώς και για μεταφορά εκρηκτικών υλών (52 πλήρη φυσίγγια πιστολιού 9 χιλιοστών). Επίσης, εναντίον του Βορειοηπειρώτη προσάπτεται και η κατηγορία της πλαστοπροσωπίας καθότι, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, στο ξενοδοχείο, στο κέντρο της Λάρνακας, όπου διέμειναν κατά την περίοδο του σχεδιασμού της δολοφονίας του επιχειρηματία, παρουσιάστηκε με το όνομα Μόσχος Κούκος.

Το πιστόλι «Glock» που βρέθηκε στην κατοχή των τριών κατηγορουμένων συνδέθηκε επιστημονικά με τον πενταπλό φόνο που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα τον περασμένο Ιούνιο.

Και οι τρεις θα παραμείνουν υπό κράτηση  στις κεντρικές Φυλακές μέχρι τις 8 Μαρτίου 2013, ημέρα έναρξης της δίκης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λάρνακα.

Πηγή: ΚΥΠΕ