Αβέβαιο το μνημόνιο με μη βιώσιμο το χρέος


 Διαβάστε επίσης για τη σύλληψη Τούρκου στην Πάφο και τι βρήκε η αστυνομία στην καταδίωξη στη λεωφόρο Τσερίου.


Η χθεσινή (23/12) συνέντευξη του επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Eurogroup και της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της ΕΕ, Αυστριακού οικονομολόγου, Τόμας Βίζερ, ότι η Κύπρος «έχασε το τρένο», απλώς επιβεβαιώνει το κλίμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. 

Την ίδια ώρα η υποχώρηση της Λευκωσίας στις απαιτήσεις της Γερμανίας και της Φιλανδιας να μην έχει αναδρομική ισχύ η ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αδύναμη να μπει σε ενα χορό έντονων διεκδικήσεων και απαιτήσεων σε μια Ευρώπη που αλλάζει. 

Την ίδια ώρα στο εξωτερικό συνεχίζονται οι αναφορές για ξέπλυμα χρήματος. Χθες η εφημερίδα Financial Times έγραψε ότι Γερμανοί βουλευτές προειδοποιούν ότι θ’ απορρίψουν οποιοδήποτε πακέτο διάσωσης της Κύπρου, το οποίο δε θα εγγυάται, κατά την έκφρασή τους, ύποπτες για φοροδιαφυγή ρωσικές καταθέσεις.

Είπαν επίσης ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου είναι ανεπαρκές και έχει αποτύχει να λάβει μέτρα κατά του ρωσικού ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Το βέβαιο είναι ότι η συζήτηση περί κουρεματος του κυπριακου χρέους εχει μπει στο τραπέζι αν και μέχρι τώρα όλοι απορρίπτουν ενα τέτοιο ενδεχόμενο.