Αβραμόπουλος σε Ερντογάν: Δεν πωλείται κανένα ελληνικό νησί


Διαβάστε επίσης, “Ντοκουμέντο για επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Στρατούλη” και “Δημοσκόπηση: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέρρευσαν οι ΑΝ.ΕΛ”.


Χαιρέκακες χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν ότι η Ελλάδα πουλάει τα νησιά της.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ασκώντας κριτική στους οίκους αξιολόγησης σημείωσε ότι ανεβάζουν κατά 6 μονάδες την Ελλάδα που έχει βουλιάξει, ενώ την Τουρκία την ανεβάζουν με το σταγονόμετρο.

Ανέφερε ακόμα ότι οι οίκοι αξιολόγησης δεν είναι ειλικρινείς και αυξάνουν κατά 6 βαθμίδες την αξιολόγηση μιας χώρας που πουλάει τα νησιά της.

Στην ανακοίνωση του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνει ότι τέτοιες δηλώσεις δεν ταιριάζουν σε ηγέτες, και μάλιστα γειτονικών κρατών, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φίλιας και εμπιστοσύνης.

Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα γι΄ αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια, προσέθεσε.

Όσο για τα περί πώλησης νησιών, κατέληξε ο υπουργός,  όσοι συμβουλεύουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν γνωρίζουν ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες.

Επισήμανε, τέλος, ότι “κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή”.

 

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr  επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.