Όλα δείχνουν… Blackrock


Διαβάστε επίσης που στοχεύουν οι “βολές” της Κεντρικής Τράπεζας και ποιο είναι το σχέδιο της Λαϊκής Τράπεζας.


Όπως σας ενημέρωσε από το πρωί το 24Η, ο οίκος Black Rock φαίνεται ότι έχει επιλεγεί από τη Συντονιστική Επιτροπή της Κεντρικής Τράπεζας, με σκοπό να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η Pimco, για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των κυπριακών τραπεζών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η διαδικασία ανάθεσης σε διεθνή οίκο της αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του διαγνωστικού ελέγχου που διεξάγεται από την εταιρεία PIMCO, αναφέρει σε δήλωσή της η Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού.

Στη δήλωσή της, η κ. Στυλιανού σημειώνει πως ότι Κεντρικές Τράπεζες και άλλων χωρών οι οποίες έχουν ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και των οποίων τα τραπεζικά συστήματα έτυχαν παρόμοιας αξιολόγησης αναφορικά με τις κεφαλαιακές τους ανάγκες, είχαν ζητήσει επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων από τρίτους συμβουλευτικούς οίκους με ειδίκευση στο αντικείμενο.

“Μόλις ολοκληρωθεί η εν λόγω διαδικασία θα ανακοινωθεί το όνομα του συμβουλευτικού οίκου που θα επιλεγεί”, καταλήγει η κ. Στυλιανού.