Μπράβο ΣΗΔΗΚΕΚ στους υπαλλήλους των ημικρατικών

Τόνισε επίσης ότιη σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν οι εργαζόμενοι θα εκτιμηθεί από την κοινωνία και θα αποτελέσουν όπλα στους δύσκολους αγώνες που μας περιμένουν”.


Διαβάστε επίσης πως αποφεύχθηκε η στάση πληρωμών. Διαβάστε ακόμα την τοποθέτηση του Γεν. Εισαγγελέα για το συνταξιοδοτικό.


“Το αίτημα της κυβέρνησης για δανεισμό του κράτους από τα Ταμεία Σύνταξης τριών Ημικρατικών Οργανισμών μας έφερε ενώπιον διλημμάτων. Από τη μια έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους για τη βιωσιμότητα των Ταμείων σαν κεφαλαιώδους σημασίας κατάκτηση και από την άλλη να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα και να σταθούμε αντάξιοι των δύσκολων οικονομικών προβλημάτων που περνά το κράτος και ο τόπος μας. Σ΄ αυτή την περίπτωση η εκ των προτέρων άρνηση και απόρριψη δεν είχε θέση”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ.

Όπως αναφέρεται, “στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής εισπράξαμε την κρισιμότητα των στιγμών και τη θέληση όλων ανεξαίρετα των πλευρών να βρεθούν λύσεις. Γνωρίζουμε τις ευαισθησίες των εργαζομένων και τις κόκκινες γραμμές που έχουν σχέση με τη βιωσιμότητα των Ταμείων Σύνταξης”.

“Μέσα από το διάλογο, τον προβληματισμό και τη θετική προσέγγιση βρέθηκαν πιστεύουμε οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι για την εξασφάλιση των δανείων προς την Κυβέρνηση. Γραμμάτια της Κυπριακής Δημοκρατίας (που δεν κουρεύονται), εγγυητικές και επιπρόσθετες δεσμεύσεις από το κράτος. Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ πιστεύει ότι η σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν οι εργαζόμενοι θα εκτιμηθεί από την κοινωνία και θα αποτελέσουν όπλα στους δύσκολους αγώνες που μας περιμένουν”, αναφέρεται.

Κατά την ΣΗΔΗΚΕΚ, ο “υπαρκτός κίνδυνος” είναι η απειλή για ιδιωτικοποίηση των οργανισμών.

Πηγή: ΚΥΠΕ