Χ. Γεωργιάδης: “Υπεύθυνη θα είναι η στάση του ΔΗΣΥ στο Μνημόνιο”


Διαβάστε επίσης, “Συνάντηση Σαμαρά – Αναστασιάδη στην Αθήνα” και “Αποκαλυπτικό 24Η: Μνημόνια εσωτερικού για τα υπουργεία”.


«Από το βράδυ της Παρασκευής έχουμε στα χέρια μας το Μνημόνιο όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Κυβέρνησης και της Τρόικας», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στη Βουλή, προσθέτοντας ότι «αύριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή Οικονομικών του ΔΗΣΥ για μια λεπτομερή και τεχνοκρατική ανάλυση αυτού του Μνημονίου και αμέσως μετά η παράταξη θα είναι σε θέση να προχωρήσει στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων».

Βεβαίως, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, «αναγνωρίζουμε πως εδώ που έχουμε οδηγηθεί περιθώρια ή εναλλακτικές επιλογές ουσιαστικά δεν υπάρχουν ούτε και υπάρχει για μας άλλη οδός από την οδό της υπευθυνότητας». Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ενασκήσουμε τον πολιτικό μας ρόλο ως αντιπολίτευση και ότι δεν θα κρίνουμε τη στάση, τις επιλογές αλλά και τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με το Μνημόνιο»

«Δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε το γεγονός ότι από τότε που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση τα μέτρα δεν βελτιώθηκαν, έχουν γίνει πιο επιβαρυντικά», είπε, δίνοντας τα παραδείγματα της οριζόντιας μείωσης των μισθών κατά 3% από το 2014, την αύξηση του ΦΠΑ κατά 2% αντί κατά 1%, αλλά και στο ότι στον τραπεζικό τομέα «η Κυβέρνηση και η Κεντρική ουσιαστική προσυπέγραψαν όλα όσα η Τρόικα ζητούσε».

Θα κρίνουμε, επανέλαβε, «την πολιτική της Κυβέρνησης, αλλά όπως πάντοτε πράτταμε δεν θα μείνουμε στην κριτική, θα συμπεριφερθούμε υπεύθυνα θα μείνουμε μακριά από τη δημαγωγία και το λαϊκισμό και κυρίως θα είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Κυβέρνηση προκειμένου με παρεμβάσεις μας στον ευρωπαϊκό χώρο ν’ αποτρέψουμε δυσάρεστες εξελίξεις». 

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο ΔΗΣΥ θα ψηφίσει τα επιπρόσθετα νομοσχέδια που θα αφορούν το Μνημόνιο ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα νομοσχέδια θα εξεταστούν από την αντιπολίτευση πρώτα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι πως ο τόπος ουσιαστικά δεν έχει επιλογή και ότι πρέπει να ψηφιστούν αυτά τα νομοσχέδια για να καταστεί δυνατή η εξέταση του Μνημονίου από Eurogroup.

Πηγή ΚΥΠΕ