Χρηματικό πρόστιμο για τους οπαδούς της Μαρσέιγ


Διαβάστε επίσης, “Συνελήφθησαν οπαδοί της Μαρσέιγ για κλοπή αρωμάτων και τσιγάρων” και “Απόπειρα ληστείας με ηλεκτροφόρα συσκευή σε χρυσοχοείο”.


Οι οποίοι με την άφιξη τους χθες στην Κύπρο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με την ΑΕΛ, έκλεψαν από το κατάστημα αδασμολόγητων ειδών στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου Λάρνακας, αρώματα και τσιγάρα.

Το Δικαστήριο επέβαλε επίσης χρηματική ποινή ύψους 500 ευρώ σε εντέκατο οπαδό της Μαρσέιγ για την κλοπή και επίσης 350 ευρώ για κατοχή δύο γραμμαρίων ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ορισμένοι οπαδοί, μόλις έφτασαν χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας εισήλθαν στο κατάστημα και άρπαξαν  αρώματα και κούτες τσιγάρων αξίας 2,200 ευρώ. Τη συγκεκριμένη ώρα δεν ήταν δυνατό να εντοπιστούν οι 11 οπαδοί οι οποίοι  μετέβησαν στο στάδιο ΓΣΠ στη Λευκωσία όπου και παρακολούθησαν κανονικά τον αγώνα της ομάδας τους με την ΑΕΛ.

Όταν οι φίλαθλοι της γαλλικής ομάδας έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας για την αναχώρηση τους από την Κύπρο, οι αρχές προχώρησαν σε έλεγχο των αποσκευών τους όπου και εντόπισαν τα τσιγάρα και τα αρώματα. Οι έντεκα συνελήφθηκαν και οδηγήθηκαν στα αστυνομικά κρατητήρια και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Με τη χρήση μεταφραστή ο ένας από τους 11 ανέφερε στο Δικαστήριο Λάρνακας ότι «ήρθαμε να παρακολουθήσουμε ποδόσφαιρο αλλά δυστυχώς οδηγηθήκαμε αλλού. Εχουμε μάθει το μάθημα μας και απολογούμαστε».

Στην απόφαση του το Δικαστήριο ανέφερε ότι όλοι με δική τους παραδοχή παραδέχθηκαν το αδίκημα της κλοπής, ήρθαν για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα αλλά έκλεψαν συγκεκριμένα προϊόντα από το κατάστημα αδασμολόγητων ειδών του αεροδρόμιου Λάρνακας. Ο δικαστής ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει έξαρση κλοπών τα τελευταία χρόνια και είναι επιτακτική η ανάγκη επιβολής παραδειγματικών ποινών.

Στην επιβολή της απόφασης λήφθηκαν ως ελαφρυντικά η άμεση παραδοχή των 11, το λευκό ποινικό τους μητρώο, η απολογία τους για απερίσκεπτη πράξη και οι προσωπικές και οικογενειακές περιστάσεις.

Η καταβολή των χρηματικών ποσών έγινε άμεσα και οι 11 Γάλλοι οπαδοί της Μαρσέιγ αναμένεται να αναχωρήσουν με τη πρώτη πτήση από την Κύπρο για την πατρίδα τους.

Πηγή ΚΥΠΕ