Χριστόφιας: «Η ιστορία θα με δικαιώσει»


Διαβάστε επίσης το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του ΑΚΕΛ και αυτό του ΔΗΣΥ.


Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χαραυγή», εκφράζοντας την απογοήτευση και την πικρία του για τον πόλεμο που δέχτηκε από τους αντίπαλούς του, όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πάντως ότι η ιστορία θα τον δικαιώσει.

Πικραμένος από τις σκληρές και άδικες επιθέσεις που δέχτηκε, τόσες όσες δε δέχτηκε ποτέ προκάτοχός του, δήλωσε ότι αποχωρεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Δημήτρης Χριστόφιας.

«Ορισμένοι μπορεί να νομίζουν ότι  μ’ αυτές τις επιθέσεις  μείωναν και εξευτέλιζαν τον Πρόεδρο. Εκείνο που πέτυχαν ήταν να μειώσουν και να εξευτελίσουν τον θεσμό του Προέδρου. Και δυστυχώς αυτό έγινε κατ’ εξακολούθηση».

Όσο για το μίσος προς το πρόσωπό του είπε χαρακτηριστικά «κάποιοι, έφτασαν στο σημείο να λένε ότι ο Πρόεδρος είναι δολοφόνος. Και είναι οι ίδιοι που μιλούσαν με απαξίωση για τον γιο της πλύστρας που έγινε Πρόεδρος, λες και η Προεδρία του κράτους είναι αποκλειστικά για τα τζάκια, τους πλούσιους και το κατεστημένο. Είναι τιμή μου και καμάρι μου, είπε, που έχω ταπεινή καταγωγή».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «όσοι στηρίζουν το κατεστημένο δεν χώνεψαν ποτέ ότι η αριστερά ανέδειξε στην Προεδρία τον ηγέτη της  και αναζητούσαν κάθε ευκαιρία για να πλήξουν τον  Πρόεδρο, την αριστερά, τις ιδέες και την ιστορία της».

Επισήμανε μάλιστα ότι «Φανήκαμε άτυχοι γιατί κατά την προεδρία μας κληθήκαμε να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό στη χειρότερη του κρίση. Αισθάνομαι πάντως ικανοποίηση, αφού έχω την πεποίθηση ότι η ιστορία θα μας δικαιώσει  για το έργο που έχουμε επιτελέσει, γιατί είναι πολύ μεγάλο και σε διάφορους τομείς καινοτόμο».