Χριστόφιας: Προσπαθήσαμε για δίκαιη κοινωνία αλλά μας έβαζαν τροχοπέδη

 Ο Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση, η οποία, όπως τόνισε, είναι εισαγόμενη κατά 90% και παρότρυνε το λαό να διατηρεί την αισιοδοξία του και να έχει το κεφάλι ψηλά.


Διαβάστε επίσης για την ομολογία του βιαστή – τέρας που σκότωσε την 34χρονη Ζωή στην Ξάνθη


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και άλλες χώρες, που αντιμετωπίζουν ίδια προβλήματα, λέγοντας ότι είναι γενικευμένο το κακό και οφείλεται στην καιροσκοπία, η οποία είναι μέρος του συστήματος. 

Το φυσικό αέριο είναι ευλογία

Ευλογία της φύσης για το λαό της Κύπρου χαρακτήρισε το φυσικό αέριο, αρκεί, όπως είπε, «νούσιμα» και χωρίς συγκρουόμενα συμφέροντα να καταφέρουμε καλύτερες μέρες για μας και τα παιδιά μας.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό του Νοσοκομείου είπε ότι είναι και θα παραμείνει δίπλα τους. Η υγεία, τόνισε, είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο. Δυστυχώς, ανέφερε, η Βουλή σταύρωσε και αυτά τα κονδύλια.

 Παράλληλα αναφέρθηκε σε διάφορα συμφέροντα, που θέτουν τροχοπέδη στο θέμα δημιουργίας Ακτινολογικού Τμήματος σε Λευκωσία και Λεμεσού, για το οποίο, είπε , θα συνεχίσει ο ίδιος να αγωνίζεται.