Χριστούγεννα στο σπίτι για δύο “δολοφόνους”


 Διαβάστε επίσης, “Τουρκία-Συρία: Έτοιμοι να αναπτυχθούν οι Πάτριοτ του ΝΑΤΟ” και “Τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης ονειρεύεται ο Σόιμπλε”.


Δύο Ιταλοί καταδρομείς, που δικάζονται στην Ινδία για την κατηγορία της δολοφονίας δύο αλιέων στη διάρκεια ναυτικού επεισοδίου, επιβιβάσθηκαν σε πτήση τσάρτερ νωρίς το πρωί του Σαββάτου προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο κατηγορούμενοι οφείλουν να επιστρέψουν στην Ινδία έως τις 10 Ιανουαρίου, καθώς η επόμενη δικάσιμος ημερομηνία έχει ορισθεί για τις 15 του ιδίου μηνός.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κεράλα αποφάνθηκε θετικά στο αίτημα για επιστροφή των δύο κατηγορουμένων στη χώρα τους για τις γιορτές, δεδομένου ότι βρίσκονται ήδη ελεύθεροι με εγγυητικούς όρους, αλλά με την υποχρέωση να μην απομακρυνθούν από την παράλιο πόλη Κότσι όσο καιρό διαρκεί η δίκη τους. Παράλληλα, το δικαστήριο τους επεδίκασε να καταθέσουν στην τράπεζα εγγύηση ύψους 60 εκατ. ρουπίες (1,1 εκατ. ευρώ).

Οι δύο καταδρομείς, Μασιμιλιάνο Λατόρε και Σαλβατόρε Τζιρόνε, επέβαιναν ως ένοπλη φρουρά στο ιταλικό πετρελαιοφόρο Enrica Lexie και κατηγορούνται ότι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν δύο Ινδούς αλιείες ανοικτά της Κεράλα, τους οποίους πέρασαν για… πειρατές.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.