Δεν έχουν Το Θεό τους: Ο Δημητριάδης ζητά την εξαίρεση από τις περικοπές

Σύμφωνα με την επιστολή (Διαβάστε την εδώ) ο κ. Δημητριάδης ζητά διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προτού εφαρμοστούν τα νομοσχέδια που επηρεάζουν το προσωπικό της Κεντρικής Τράπεζας και ουσιαστικά θέλει να μην ισχύσουν τα νομοσχέδια για τη μείωση των απολαβών, για την έκτακτη εισφορά των αξιωματούχων, για το πάγωμα της ΑΤΑ και από το νομοσχέδιο για περί συντάξεων κρατικών αξιωματούχων. 

Μάλιστα μέσω έμμεσης απειλής τονίζει ότι η παραβίαση της υποχρέωσης για διαβούλευση με την ΕΚΤ θα μπορούσε να οδηγήσει σε προσφυγή ενώπιον του δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο πλαίσιο της διαδικασίας λόγω παραβάσεων. 

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, τόνισε ότι κάποιοι σε αυτό τον τόπο πρέπει ν’ αντιληφθούν ότι το μαχαίρι της κρίσης μπαίνει στο μυελό των οστών των απλών πολιτών και όλοι πρέπει ν’ αντιληφθούν ότι πρέπει να συμβάλουν. 

Η απάντηση της Κεντρικής Τράπεζας

Το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού, κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο επιστολής.

Η κ. Στυλιανού εξήγησε ότι “είναι υποχρεωμένη η ΚΤ να ενημερώσει πρώτα την ΕΚΤ με βάση τους σχετικούς κανονισμούς της Ευρωζώνης”.

“Για αυτό ζητήσαμε ένα χρονικό περιθώριο έτσι ώστε να ενημερώσουμε την ΕΚΤ για το θέμα, όπως μας το επιβάλλουν οι σχετικοί κανονισμοί της Ευρωζώνης”, κατέληξε.