Δέσμευση Λιλλήκα προς τους εθνοφρουρούς


Διαβάστε επίσης, Συνεχίζει να δυναμιτίζει το κλίμα ο Μπαγίς και “Μέρκελ: Το 2013 θα είναι πιο δύσκολο από το 2012”.


Σε δέσμευση προέβη σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας, όπως καθιερώσει, σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ειδικά προγράμματα, προκειμένου οι στρατιώτες, στον ελεύθερό τους χρόνο, να μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα μπορούν να αξιοποιήσουν στη συνέχεια σε όποιο Πανεπιστήμιο αποφασίσουν να ακολουθήσουν σπουδές. Ο κ. Λιλλήκας επισκέφθηκε σήμερα φυλάκια παρά τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή δυτικά της Λευκωσίας.

Κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και που φέρει τον ίδιο να προηγείται του ανθυποψηφίου του, Σταύρου Μαλά, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και έτσι να προχωρεί στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών με ανθυποψήφιο τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι “πάντα οι δημοσκοπήσεις είναι ένα εργαλείο μελέτης για τα εκλογικά επιτελεία”.

“Απεικονίζουν”, πρόσθεσε, “τα δεδομένα της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, όμως συνάδουν απόλυτα με τα μηνύματα που παίρνουμε καθημερινώς από τους πολίτες, διότι είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν ούτε να επιστρέψουν σε εποχές νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ζήσαμε κατά την δεκαετία του 1993 – 2003 με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε, ούτε και θέλουν να πειραματισθούν σε αυτές τις πολύ δύσκολες και κρίσιμες στιγμές”.

“Η υποψηφιότητά μας”, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας, “συσπειρώνει το λαό, συσπειρώνει και ενώνει την κοινωνία και τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα, διότι η δική μας υποψηφιότητα είναι η μόνη που μπορεί να δώσει διέξοδο, στα σημερινά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα. Δεσμευόμαστε”, πρόσθεσε, “ότι το 2013, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα με την υπογραφή μνημονίου της Τρόικας, θα αποδεσμευθούμε από αυτό το μνημόνιο, αξιοποιώντας το φυσικό αέριο και θέτοντας ξανά την Κύπρο σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου`.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι το 2012 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά και εξέφρασε την ελπίδα το 2013 να είναι το έτος της ανατροπής σε όλα τα επίπεδα και το έτος, κατά το οποίο θα θέσουμε σε τροχιά λύσης το Κυπριακό, μέσα από μια διεκδικητική στρατηγική η οποία θα εξαναγκάζει την Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιάλλακτή της πολιτική και τους επεκτατικούς της στόχους έναντι της Κύπρου. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα το 2013 να είναι η χρονιά της ανατροπής για την οικονομία, “για να θέσουμε τέρμα στην οικονομική κρίση και στην κοινωνική εξαθλίωση, δημιουργώντας συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής προόδου”.

Σχολιάζοντας εξάλλου χθεσινές δηλώσεις του Βουλευτή της “Χρυσής Αυγής”, Ηλία Κασιδιάρη, που αναφέρονταν στον ίδιο, ο κ. Λιλλήκας είπε: “Οταν με βρίζει η Χρυσή Αυγή, αυτό αποτελεί τίτλο τιμής για εμένα”. “Καλώ για ακόμα μια φορά τους Κυπρίους πολίτες”, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας, “να απομονώσουμε τα νεοναζιστικά κινήματα και ιδεολογίες εμπράκτως, να υπερασπισθούμε τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό και τις αρχές και αξίες μας”.

Απευθυνόμενος στους Εθνοφρουρούς ο κ. Λιλλήκας είπε ότι πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που υπηρετούν την πατρίδα, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ανώτερο καθήκον από την υπηρεσία προς την πατρίδα ιδιαιτέρως όταν η πατρίδα μας ευρίσκεται υπό κατοχή.“Δεν διεκδικούμε τίποτε περισσότερο”, συνέχισε, “από ό,τι έχουν όλοι οι υπόλοιποι  Ευρωπαίοι πολίτες, δηλαδή μίαν πατρίδα ελεύθερη, που θα σέβεται όλα μας τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλες μας τις δημοκρατικές ελευθερίες”. Συνέχισε λέγοντας ότι αν εκλεγεί θα λάβει μέτρα για να εκλείψει η φυγοστρατία αλλά και μέτρα που επενδύουν ταυτοχρόνα στην Παιδεία, η οποία πρέπει να καλλιεργεί τη φιλοπατρία, την αγάπη στην πατρίδα και όχι να καλλιεργεί άλλα ιδανικά, τα οποία αποπροσανατολίζουν τους νέους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να μη θέλουν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία.

“Η δική μας δέσμευση”, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας, “είναι όπως ο ελεύθερος χρόνος των στρατιωτών να είναι χρήσιμος και αξιοποιήσιμος, για αυτό πρόθεσή μας είναι να καθιερώσουμε, σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ειδικά προγράμματα, έτσι ώστε οι στρατιώτες, στον ελεύθερό τους χρόνο, να μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο που θα μπορούν να αξιοποιήσουν στη συνέχεια σε όποιο Πανεπιστήμιο αποφασίσουν να ακολουθήσουν σπουδές”.

“Και για όσους από τους στρατιώτες δεν θα ακολουθήσουν την οδό των σπουδών, αλλά θα ήθελαν μιαν επαγγελματική κατάρτιση, στόχος μας είναι να προσφέρουμε αυτή την επαγγελματική κατάρτιση στη διάρκεια της θητείας τους και στο επάγγελμα που θα επιθυμούσαν, καθώς και να προσφέρουμε τη δυνατότητα για εκμάθηση ξένων γλωσσών, που είναι ένα απαραίτητο προσόν που χρειάζεται για οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα στις σύγχρονες κοινωνίες”, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ