Δικηγόρος Χατζηκωστή σε Σκορδέλη: “Ψεύδεσαι ασυστόλως”


Διαβάστε επίσης τι είπε ο Σιαρλή για τον Προϋπολογισμό. Διαβάστε ακόμα για τον Δημητριάδη που ζητά εξαίρεση από τις περικοπές.


Κατά τη δικάσιμο της Πέμπτης (06/12), η κ. Κλεόπα επικεντρώθηκε στις προσπάθειες της 3ης κατηγορούμενης, Έλενας Σκορδέλης, για έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού “Σίγμα” και τις κινήσεις της για αγορά μεγάλου πακέτου μετοχών.

Η κ. Κλεόπα παρουσίασε στο δικαστήριο προσύμφωνο, το οποίο συνέταξε η 3η κατηγορούμενη, υποβάλλοντας ότι το παρουσίαζε σε επιχειρηματίες, με στόχο να τους πείσει να επενδύσουν σε μετοχές στο Σίγμα”, με απώτερο σκοπό να αποκτήσει η ίδια τον έλεγχο του σταθμού.

Όπως είπε η ίδια η κατηγορούμενη στο δικαστήριο “το προσύμφωνο απορρίφθηκε, διότι ήταν καταχραστικό” και το μόνο που προσπαθούσε να κάνει, ήταν να βοηθήσει τη Ρέα Ανδρονίκου, να πάρει πίσω τις μετοχές της.

Επιπλέον, η κατηγορούσα Αρχή, παρουσίασε  επιστολή (e-mail) που απέστειλε η Έλενα Σκορδέλη, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στον επιχειρηματία Νίκο Στέφο.

Η κ. Κλεόπα ανέφερε στο δικαστήριο ότι στην επιστολή αναφερόταν ότι μία μεγάλη ομάδα μετόχων του “Σίγμα” αισθάνεται έντονα δυσαρεστημένη και θέλει να κάνει μια κίνηση αλλαγής.

Στην επιστολή, πρόσθεσε η κατηγορούσα Αρχή, γίνεται επίσης λόγος, για πλειοψηφία πακέτου μετοχών, ότι η 3η κατηγορούμενη, ο αδερφός της και άλλοι διαθέτουν το 24% των μετοχών και το κλειδί στην υπόθεση, είναι οι μετοχές Ανδρονίκου.

Η κατηγορούμενη απάντησε ότι αυτό το e-mail στάλθηκε κατόπιν συνεννόησης με τη Ρέα Ανδρονίκου, προσθέτοντας ότι όλες αυτές οι κινήσεις γίνονταν με οδηγίες πάλι της ιδίας.

Σε ερώτηση γιατί αφού δεν επιδίωκε τον έλεγχο του “Σίγμα”, οι προσπάθειες και οι επαφές της ήταν συνεχείς, με στόχο την αγορά μετοχών από όπου μπορούσε, η κατηγορούμενη απάντησε πως ότι έκανε το έκανε στα φανερά και στην κίνηση αλλαγής που θα γινόταν όλοι θα ήταν ευπρόσδεκτοι.

Επίσης, η κατηγορούμενη διερωτήθηκε γιατί να μη μπορούσαν να συνυπάρξουν όλοι, εννοώντας το νέο μετοχικό σχήμα και την οικογένεια Χατζηκωστή.

Η κ. Κλεόπα ανέφερε ότι η οικογένεια Χατζηκωστή θεώρησε απαράδεκτο το γεγονός ότι μια υπάλληλος, χωρίς να ενημερώσει, βρέθηκε με ένα μεγάλο πακέτο μετοχών και δεν υπήρχε περίπτωση συνεργασίας.

“Το μόνο που μπορούσε να προσφέρει η οικογένεια”, υποστήριξε, “ήταν εργοδότηση”.

Η κ. Σκορδέλη απάντησε: “Μπορούσαμε να βρούμε τη χρυσή τομή και να συνυπάρξουμε“.

Επιπροσθέτως, η κατηγορούσα Αρχή υπέβαλε στην κατηγορούμενη ότι είχε μεγάλο πρόβλημα και πήρε τίτλους ιδιοκτησίας στον Γιώργο Φωκά, διότι ήθελε να ρευστοποιήσει. Επίσης, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ήταν εγκλωβισμένη, αφού είχε εξασφαλίσει τις μετοχές με δανεισμό, είχε χάσει την εργασία της και έγινε πολύ φορτική, όπως ανέφερε ο Γιάννος Αθηαινίτης, ενώ έκλαιγε συνεχώς στον Γιώργο Φωκά, διότι ήθελε να τελειώσει το θέμα των μετοχών της Ανδρονίκου πριν από το τέλος του χρόνου.

Η Έλενα Σκορδέλη απάντησε ότι όλοι όσοι ήρθαν στο δικαστήριο να καταθέσουν  είπαν ψέματα, διότι σύμφωνα με την ίδια, ήθελαν να βγουν “κούπες άπαννες”.

“Ο Κωστής Χατζηκωστής είναι ένας από τους ισχυρότερους άντρες στην Κύπρο. Όλοι φοβούνται τη δύναμη του Κώστα Χατζηκωστή και για να είναι όλοι αρεστοί προς αυτόν ήρθαν εδώ να καταθέσουν και είπαν τη μισή αλήθεια”.

Ερωτηθείσα τι εννοεί όταν λέγει πως όλοι είπαν ψέματα, απάντησε ότι ακόμα και οι συνάδελφοί της δεν θα μπορέσουν να έρθουν να πουν την αλήθεια γι` αυτήν, διότι φοβούνται για τη δουλειά τους. Πρόσθεσε ακόμα πως ούτε η ίδια θα ήθελε να φέρει συναδέλφους της στο δικαστήριο, διότι έχει κρίση και μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους, αφού όπως είπε, κάποιοι που ήρθαν και κατέθεσαν έφυγαν από το κανάλι.

Η κατηγορούσα Αρχή της υπέβαλε ότι δεν έφυγε κανείς. “Ο Διευθυντής Ειδήσεων Ντίνος Μενελάου, αν αυτόν εννοείς αφυπηρέτησε και όσα λες είναι ασύστολα ψεύδη σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα”, είπε η κ. Κλεόπα.

Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα συνεχιστεί αύριο (07/12), στις 09:00.

Πηγή: ΚΥΠΕ