ΔΗΚΟ: “Παρακάμπτει ο Λιλλήκας τις βασικές αρχές στο Κυπριακό”

Αρχικά ο κ. Λιλλήκας, που δήλωνε ότι υιοθετεί την κοινή διακήρυξη των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου,  με τις νεωτεριστικές θεωρίες και προτάσεις που προβάλλει, κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται.


Διαβάστε επίσης την τοποθέτηση του Αβέρωφ Νεοφύτου για το διάγγελμα. Διαβάστε ακόμα τι κρατάει το ΑΚΕΛ από το διάγγελμα.


Διερωτάται παράλληλα «γιατί η ΕΔΕΚ «τηρεί σιγήν ιχθύος» επί της σοβαρής αυτής εκτροπής του υποψηφίου της».

Απευθύνει παράλληλα συγκεκριμένα ερωτήματα στον κ. Λιλλήκα, με αφορμή «δήλωση υπεκφυγής του εκλογικού επιτελείου Γ. Λιλλήκα», όπως αναφέρει.

Το ΔΗΚΟ διερωτάται κατά πόσο η θεωρία του κ. Λιλλήκα για «παράλληλη και ταυτόχρονη διαπραγμάτευση» στο κυπριακό βρίσκεται ή όχι σε διάσταση με τη στρατηγική και την τακτική Τάσσου Παπαδόπουλου.

Παράλληλα διερωτάται «γιατί έχει διαγράψει τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, που αποτελούσε τη βάση της στρατηγικής του αείμνηστου Προέδρου», υπενθυμίζοντας ότι «όλες οι βασικές αρχές λύσης του κυπριακού που περιλαμβάνονται στην κοινή διακήρυξη των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ) έχουν ενσωματωθεί αυτούσιες στο πλαίσιο συμφωνίας του ΔΗΚΟ με το ΔΗΣΥ και το Νίκο Αναστασιάδη».

Πηγή: ΚΥΠΕ