ΔΗΣΥ: Εξαίρεση μερίδας ΔΥ από τη μη συμπερίληψη στη δωρεάν περίθαλψη


Διαβάστε επίσης, “Δεν έχουν τον Θεό τους: Ο Δημητριάδης ζητά την εξαίρεση από τις περικοπές” και “Καμπανάκι ελλείμματος – Ξεκινά σήμερα η ψήφιση της φοροκαταιγίδας”.


Οι οποίοι λόγω της επικινδυνότητας του επαγγέλματός τους, δεν μπορούν να ασφαλιστούν από κανένα ιδιωτικό ασφαλιστικό οργανισμό.

Ο κ. Σαμψών σε δηλώσεις στη Βουλή ανέφερε ότι διαπιστώθηκε πως στις πρόνοιες του προϋπολογισμού του 2013, περιλαμβάνεται πρόνοια αφαίρεσης του δικαιώματος δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τους δημοσίους υπαλλήλους στους οποίους περιλαμβάνονται στρατιωτικοί,  αστυνομικοί και πυροσβέστες.

«Αυτοί οι άνθρωποι λόγω της επικινδυνότητας του επαγγέλματός τους και του συνεχούς ωραρίου τους δεν μπορούν να ασφαλιστούν από κανένα ιδιωτικό οργανισμό και έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και από τον Υπουργό Αμυνας, την εξαίρεση αυτών των κατηγοριών από την συγκεκριμένη πρόνοια», ανέφερε.

Ο κ. Σαμψών ανέφερε ότι και τα δύο Υπουργεία έχουν αντικρύσει θετικά την παρέμβαση του ΔΗΣΥ και τους κάλεσε –μαζί με τον Βουλευτή Ευθύμιο Δίπλαρο- να αποσύρουν την συγκεκριμένη πρόνοια από τον προϋπολογισμό.

Πηγή ΚΥΠΕ