ΔΗΣΥ: Κατηγορεί τον Λιλλήκα για λαϊκισμό και προεκλογικές φούσκες


Διαβάστε επίσης, “Αναστασιάδης: Aνακοίνωσε δημιουργία υφυπουργείου αθλητισμού” και “Επικρίσεις προς τον Xριστόφια από τον Αντιπρόεδρο του ΔΗΚΟ”.


Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι “όσες σοφιστείες και αν επιστρατεύσει ο κ. Λιλλήκας, οι πραγματικότητες της αγοράς δεικνύουν ότι το 30% του συμβολαίου της Noble στο μπλοκ Λεβιάθαν του Ισραήλ, με επιβεβαιωμένα κοιτάσματα, πουλήθηκε 1,25 δις ευρώ. Το οικόπεδο Αφροδίτη (12) της κυπριακής ΑΟΖ έχει μη επιβεβαιωμένα, ακόμα, κοιτάσματα που αναλογούν στο ένα τρίτο αυτών του Λεβιάθαν, δηλαδή συνολικής αξίας 1,25 δις ευρώ”.

Προστίθεται ότι ο κ. Λιλλήκας “εξακολουθεί να επιμένει ότι μπορούμε να πουλήσουμε μέρος του οικοπέδου 12 και ότι με αυτό τον τρόπο, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, θα αντλήσουμε 20 δις ευρώ ώστε να διώξουμε, όπως λέει, την Τρόικα από την Κύπρο”.

Το επιτελείο Αναστασιάδη αναφέρει ότι είναι μάταιο να δίνονται εξηγήσεις για τα αυτονότητα και προσθέτει ότι “η έφεση στον άκρατο λαϊκισμό και στην εκμετάλλευση της αγωνίας των πολιτών που υποφέρουν από την οικονομική κρίση δεν αφήνουν τον κ. Λιλλήκα να παραδεχτεί ότι απλώς η πρότασή του είναι μια προεκλογική φούσκα”.

“Όσο για τη θεωρία του κ. Χριστόφια και του ΑΚΕΛ ότι εκβιάστηκαν για να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, με την οποία ταυτίστηκε πλήρως ο κ. Λιλλήκας, (ο κ. Λιλλήκας που είναι η δεύτερη επιλογή του ΑΚΕΛ για να επιστρέψει στο προεδρικό από την πίσω πόρτα) τον παραπέμπουμε στις δηλώσεις του, του περασμένου Ιουνίου, που προφανώς έχει λησμονήσει”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι ο κ. Λιλλήκας από τότε καλούσε την κυβέρνηση να προσφύγει στο Μηχανισμό αντί να αναζητεί τρίτες λύσεις και παρατίθενται αυτούσιες οι δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες-όπως αναφέρει το επιτελείο Αναστασιάδη, «η προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης –έλεγε ο κ. Λιλλήκας- δεν θα γίνει εξαιτίας και μόνο για τις ανάγκες κεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Ο δανεισμός από τρίτη χώρα δεν επιλύει το πρόβλημα, απλά προσφέρει παράταση χρόνου για μετέπειτα προσφυγή στο Μηχανισμό, με δυσμενέστερους, όμως, όρους».

Πηγή ΚΥΠΕ