ΕΔΕΚ: Aπόσυρση νομοσχεδίου για αφυπηρέτηση στρατιωτικών


Διαβάστε επίσης, “Έξω από τη Βουλή διαδήλωσαν εργαζόμενοι στη Cyta (vid)” και “”Στάση πληρωμών αν δεν δοθούν τα 250 εκ.”-Κρίσιμη μέρα για το δανεισμό”.


Σε ανακοίνωσή της, η ΕΔΕΚ αναφέρει πως κάτι τέτοιο οδηγεί σε καίριο πλήγμα την επιχειρησιακή ικανότητα της Εθνικής Φρουράς και προσθέτει πως σε κανένα στρατό του κόσμου το όριο αφυπηρέτησης των στρατιωτικών δεν είναι το ίδιο με αυτό των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων.

«Ούτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην οποία υπήρξε μνημόνιο υπήρξε επέμβαση στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Καλεί, επίσης, σε εγκατάλειψη της πρόθεσης αποκοπής των επιδομάτων των Ε.Π.Υ, αφού όπως αναφέρει «υλοποίηση αυτής της πρόθεσης θα εξουθενώσει το θεσμό των Ε.Π.Υ, που είναι κρίσιμης σημασίας για την ΕΦ».

Τέλος, αναφέρει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτές τις ρυθμίσεις σε καμιά περίπτωση.

 

Η ΕΔΕΚ ζητά έρευνα για την κάλυψη των εμβλημάτων της ΚΔ 

Το ΚΣ ΕΔΕΚ επιμένει στην υποχρέωση της Κυβέρνησης να δώσει εξηγήσεις για την επονείδιστη ενέργεια επικάλυψης των εμβλημάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα πλαίσια διεργασιών για κοινές ασκήσεις με το παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΣ ΕΔΕΚ αναφέρει πως «η απάντηση – υπεκφυγή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι δεν «υπήρξε εκχώρηση κρατικής κυριαρχίας» κρίνεται ως απαράδεκτη.

«Επαναλαμβάνουμε κατά τον πλέον έντονο τρόπο. Πρόκειται για ενέργεια που εξευτελίζει, υπονομεύει και καταργεί την νομιμότητα του Κυπριακού κράτους. Πρόκειται για ανήκουστη και δουλική συμπεριφορά υποταγής στα κελεύσματα και τις απαιτήσεις του ψευδοκράτους. Η Κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει το συμβάν και να υπάρξει ανάληψη και καταλογισμός ευθυνών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ