ΕΥΡΩΚΟ: Η Αγκυρα επιχειρεί αναβάθμιση του ψευδοκράτος


Διαβάστε επίσης, Λιλλήκας: “Η Κυβέρνηση συνέβαλε στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους” και Οικολόγοι: Εξηγήσεις από Ντάουνερ για δηλώσεις Μπαγίς.


Η δήλωση αυτή, ανέφερε, έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί στο κυπριακό διερχόμαστε μια περίοδο σκοτεινών διεργασιών με πρωτομάστορα τον κύριο Ντάουνερ. “Η Άγκυρα ευελπιστεί ότι η συμμετοχή του ψευδοκράτους σε μια τετραμερή θα επιφέρει και τη διεθνή αναγνώριση του”, πρόσθεσε.

“Ο κύριος Μπαγίς καθημερινά πλέον κοιμάται και ξυπνά και υπενθυμίζει σε όλο τον κόσμο ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία αλλά Βορράς και Νότος με δύο κράτη και δύο λαούς. Σήμερα ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους δήλωσε την ετοιμότητα του ψευδοκράτους να στηρίξει οικονομικά την Κυπριακή Δημοκρατία”, σημείωσε.

Και η Κυβέρνηση, συνέχισε, απλά παρακολουθεί παθητικά τα γεγονότα και την αναβάθμιση του ψευδοκράτους, δεν αναδεικνύει και δεν καταγγέλλει την αδιαλλαξία και την προκλητικότητα της Άγκυρας. “Αυτή η παθητική στάση πρέπει να τερματιστεί για το καλό του τόπου και του λαού μας. Οι νέες πολιτικές και ενεργειακές συνθήκες στην περιοχή μας, επιβάλουν τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής που θα είναι ικανή να αφομοιώσει τις νέες εξελίξεις και να ευθυγραμμίζει τα συμφέροντα μας με τα συμφέροντα που έχουν στη γειτονία μας ισχυρές χώρες που μπορούν να πιέσουν την Τουρκία να συμμορφωθεί”, πρόσθεσε.

Σίγουρα δεν αναμένουμε μια τέτοια ενέργεια, συνέχισε, από την απερχόμενη Κυβέρνηση Χριστόφια που στα πέντε χρόνια της θητείας της έσυρε την πλευρά μας πολύ πίσω από τις διαχρονικές γραμμές ασφαλείας της πλευράς μας. “Αναμένουμε όμως από τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει στη χάραξη αυτής της νέας στρατηγικής που έχει ανάγκη η πλευρά μας», κατέληξε ο Μιχάλης Γιωργάλλας.

 

Βιώσιμο σχέδιο για την εταιρεία των υπεραγορών Ορφανίδη

Η θετική κατάληξη σε ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο σχέδιο για τη διάσωση της εταιρείας των Υπεραγορών Ορφανίδη, ανέφερε ο κ. Γιωργάλλας, είναι μια επιτακτική ανάγκη.

Η διάσωση της Εταιρείας, είπε, θα απομακρύνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το λιανικό εμπόριο στον τόπο μας, θα έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της εταιρείας να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους και οι προμηθευτές των υπεραγορών δεν θα χάσουν τα όσα δικαιούνται.

“Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να εργαστούν εντατικά για να καταλήξουν σε ένα σχέδιο διάσωσης της εταιρείας των Υπεραγορών Ορφανίδη και να προστατεύσουν έτσι τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές, γιατί η κατάρρευση της εταιρείας θα συμπαρασύρει μαζί της με ανυπολόγιστες συνέπειες όλο τον κλάδο του λιανικού εμπορίου στον τόπο μας”, συμπλήρωσε.

Πηγή ΚΥΠΕ