Εκατοντάδες οι αγωγές από κατόχους αξιογράφων


Διαβάστε επίσης, “H Τρ. Κύπρου για μη δημοσιοποίηση εμπιστευτικής πληροφορίας” και “Γερμανική εφημερίδα: “Ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο”.


Mε αφορμή την αγωγή που καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου απο πολίτη, ο οποίος επένδυσε 108 χιλιάδες ευρώ σε αξιόγραφα με ψηλό επιτόκιο και τα έχασε.

Ο συγκεκριμένος πολίτης απο την Πόλη Χρυσοχούς κατέθεσε  ιδιωτική ποινική αγωγή εναντίον της Λαϊκής Τράπεζας, του Ανδρέα Βγενόπουλου, του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και άλλων στελεχών της τράπεζας επειδή, όπως υποστηρίζει, εξαπατήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι στο θέμα των αξιογράφων.

Ο κ. Χατζηβασίλης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως  για την συγκεκριμένη αγωγή που καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου έχει ήδη οριστεί ημερομηνία εκδίκασης της, η 7η Ιανουαρίου του 2013. Πρόκειται είπε, για ιδιωτική ποινική αγωγή, διευκρινίζοντας πως είναι η πρώτη αγωγή για την οποία έχει οριστεί ημερομηνία εκδίκασης της.

Εμείς είπε ο κ. Χατζηβασίλης, ζητάμε με τις ποινικές αγωγές κάποιοι να τιμωρηθούν και να πληρώσουν για την αναστάτωση , τον πόνο και τη ζημιά που έχουν προκαλέσει και να αποκαταστήσουν το αίσθημα δικαίου. Απο αυτή την κατάσταση πρόσθεσε, έχουν επηρεαστεί 60 χιλιάδες κάτοχοι αξιογράφων και οι οικογένειες τους.

Ο κ. Χατζηβασίλης είπε ότι το πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας έχει καταδείξει με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο σειρά παραβιάσεων των διαδικασιών (παράνομων και παράτυπων) στον τρόπο που προωθήθηκαν τα αξιόγραφα.

Για μας συνέχισε, είναι εξωφρενικό και ακατανόητο τα επίσημα όργανα αυτού του κράτους, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και το Υπουργείο Οικονομικών να παραγνωρίζουν το ίδιο το πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας και ουσιαστικά να υιοθετούν τα όσα παράνομα διέπραξαν τα πρώην Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών και ουσιαστικά να προχωρούν σε νομιμοποίηση της παρανομίας.

Ο κ. Χατζηβασίλης ανέφερε πως η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας να προχωρήσει σε μετατροπή των Μετατρέψιμων Αξιογράφων του 2011 και  μάλιστα μέρες Χριστουγέννων είναι προκλητική, απαράδεκτη και έχει προκαλέσει την οργή των κατόχων αξιογράφων.

Προειδοποίησε μάλιστα, πως τα μέλη του Συνδέσμου δεν θα είναι υπεύθυνα για τα όσα θα επακολουθήσουν.

Ο κ. Χατζηβασίλης είπε πως ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων σύντομα θα ζητήσει και από τους υποψηφίους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας να τοποθετηθούν με σαφή και συγκεκριμένο τρόπο.

Χαιρέτισε τέλος, την πρόσφατη εξαγγελία του Προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και Προέδρου της Βουλής ότι θα κάνει ενέργειες ώστε το Υπουργείο Οικονομικών να αποκαταστήσει το δίκαιο, όπως επιτάσει ο νόμος.

Πηγή ΚΥΠΕ