“Έκτακτα μέτρα” για να αποφύγουν οι Η.Π.Α την χρεοκοπία


Διαβάστε επίσης, “Κωνσταντινούπολη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους” και “Στην εντατική ο Τζορτζ Μπους”.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες φτάνουν το νόμιμο όριο του δημόσιου χρέους, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου και γι αυτό πρέπει να ληφθούν “έκτακτα μέτρα” για να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία, δήλωσε την Τετάρτη ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.

“Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι το μέγιστο νόμιμο χρέος θα φτάσει (στο όριο του) την 31η Δεκεμβρίου”, ανέφερε ο κ. Γκάιτνερ σε επιστολή του προς τα βασικά μέλη του Κογκρέσου. “Το υπουργείο Οικονομικών θα λάβει σύντομα έκτακτα μέτρα που επιτρέπονται από το νόμο”, ανέφερε επίσης στην επιστολή του, ο Τίμοθι Γκάιτνερ.

Τα μέτρα αυτά ανέρχονται σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια, και υπό ομαλές συνθήκες θα δώσουν περιθώριο δύο μηνών στα δημόσια ταμεία, αλλά η “αβεβαιότητα” των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες εμποδίζει την πρόβλεψη για τη διάρκεια της ζωής τους, ανέφερε επίσης ο κ. Γκάιτνερ.

Βάσει συμφωνίας μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στις αρχές του Αυγούστου του 2011, το ανώτατο όριο του χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών έχει οριστεί στα 16 τρισεκατομμύρια 394 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο  news247.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.