Έλενα Σκορδέλη: “Δεν με ενδιέφεραν άλλες μετοχές”


Διαβάστε επίσης, ΔΗΚΟ: “Παρακάμπτει ο Λιλλήκας τις βασικές αρχές στο Κυπριακό” και Επιτελείο Λιλλήκα: Με απόδειξη το Wikileaks απαντά στο ΔΗΚΟ.


Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η κατηγορούσα Αρχή υπέβαλε στην κατηγορούμενη ότι όταν κατάλαβε πως με το 20% των μετοχών που απέκτησε δεν εξασφάλιζε τη θέση της στο κανάλι, προχώρησε να πάρει τον έλεγχο πλησιάζοντας άλλους μετόχους και συγκεκριμένα τη Ρέα Ανδρονίκου.

Επίσης, η κατηγορούμενη ρωτήθηκε από την κατηγορούσα Αρχή γιατί δεν σταμάτησε όταν απόκτησε το 5% των μετοχών και προχώρησε και με την αγορά άλλων πακέτων, απαντώντας πως το πρώτο πακέτο μετοχών ήρθε τυχαία στο δρόμο της και θεώρησε πως η αγορά και άλλων μετοχών θα κατοχύρωνε περισσότερο της θέση της στο σταθμό.

Η κ. Κλεόπα υπέβαλε στην κατηγορούμενη πως κορόιδευε τον Άντη Χατζηκωστή, γιατί ενώ του υποσχόταν σε επιστολή της ότι θα του πουλούσε τις μετοχές πίσω, ταυτόχρονα πλησίαζε άλλους μετόχους και συγκεκριμένα τον Πολάκη Σαρρή για να της πουλήσει την ίδια ώρα και άλλες μετοχές.

Στόχος σου ήταν ν` αποκτήσεις τον έλεγχο του Σίγμα υπέβαλε η κατηγορούσα αρχή, υποστηρίζοντας ότι η Έλενα Σκορδέλη είχε επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να αποκτήσει όσο το δυνατό περισσότερες μετοχές.

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν την ενδιέφεραν άλλες μετοχές.

Σε σχέση με την υποβολή της κατηγορούσας Αρχής ότι όταν κατάλαβε ότι με το 20% των μετοχών δεν μπορούσε να έχει λόγο στο Διοικητικό Συμβούλιο του “Σίγμα” και προχώρησε προς την κατεύθυνση της Νίκης Λαζαρίδου, ζητώντας να τη φέρει σε επαφή με τη Ρέα Ανδρονίκου, η Έλενα Σκορδέλη είπε: “Ήθελα να βοηθήσω τη Ρέα γιατί ήταν φίλη μου να βρει αγοραστή για το 17% των μετοχών της. Το έκανα γιατί  είναι καλή η ψυχή μου και ήθελα να τη βοηθήσω”.

Επίσης, είπε ότι η πίεση που δεχόταν από  όλους όσοι ήθελαν να πουλήσουν μετοχές ήταν πολύ μεγάλη.

Η κατηγορούσα αρχή υπέβαλε στην κατηγορούμενη ότι η ίδια ασκούσε πίεση για αγορά μετοχών, με στόχο, τον έλεγχο του “Σίγμα”.

Σε ερώτηση γιατί ζήτησε από το συνάδελφό της Ανδρέα Αζά να της κανονίσει συνάντηση με τον επιχειρηματία Αντώνη Φανιέρο, η κατηγορούμενη απάντησε ότι δεν ζήτησε ραντεβού απλώς ζήτησε τη γνώμη του Αζά, διότι ακουγόταν έντονα πως ο Φανιέρος ήθελε να αγοράσει μετοχές. Όπως πρόσθεσε, ο Αντρέας Αζάς της κανόνισε αμέσως ραντεβού.

Κατά τη διαδικασία, η κατηγορούσα Αρχή παρουσίασε επιστολή της ίδιας προς τον τότε Διευθυντή Ειδήσεων του Σίγμα, Ντίνο Μενελάου, στην οποία έκανε λόγο ότι προωθούσε με προγραμματισμένο τρόπο την εξουδετέρωση και ισοπέδωση της καριέρας της, ότι ασκούσε ψυχολογική βία εναντίον της, ότι την έστησαν στον τοίχο, την δολοφόνησαν στην κυριολεξία και κατέστρεψαν την  προσωπική της ζωή.

Σ` ερώτηση τι ήταν αυτό που την ενοχλούσε, η κατηγορούμενη απάντησε ότι είχε υποβαθμιστεί και ότι της ανέθετε ρεπορτάζ από το διεθνή χώρο και όχι πολιτικά ή κομματικά, όπως αναγραφόταν στο συμβόλαιο της.

Ερωτηθείσα γιατί ενοχλήθηκε, αφού η ίδια είχε βάλει ως όρο στο συμβόλαιό της, επικαλούμενη τη μεγαλοψυχία της, την ετοιμασία και παρουσίαση ελεύθερου ρεπορτάζ, η Έλενα Σκορδέλη απάντησε ότι ο Ντίνος Μενελάου γνώριζε τα πάντα και της είχε πει ότι είχαν δοθεί σχετικές οδηγίες.

Η κατηγορούσα Αρχή ρώτησε την κατηγορούμενη γιατί στην επιστολή της τότε δεν έθεσε τον κ. Μενελάου προ των ευθυνών του, αφού, όπως είχε αναφέρει την παρότρυνε ν` αγοράζει μετοχές.

Η κατηγορούμενη απάντησε ότι με την επιστολή της ήθελε να δημιουργήσει τύψεις στον κ. Μενελάου και τίποτε άλλο.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, στις 09:00.

Πηγή ΚΥΠΕ