Έλενα Σκορδέλη: “Ποιοι δε με ήθελαν στο Σίγμα”


Διαβάστε επίσης για τις περικοπές στα Υπουργεία λόγω Μνημονίου. Διαβάστε ακόμα για τις επιρροές του Μνημονίου στους εκπαιδευτικούς.


Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής Έλενα Κλεόπα παρουσίασε στο δικαστήριο επιστολή, η οποία ανευρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της 3ης κατηγορούμενης και ήταν χωρίς ημερομηνία, ενώ απευθυνόταν στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του “Σίγμα” Κώστα Χατζηκωστή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Έλενας Σκορδέλης, Μιχαλάκης Κυπριανού, έφερε ένσταση στο να κατατεθεί η επιστολή ως τεκμήριο, αφού όπως είπε αποτελεί προϊόν προσωπικών δεδομένων της πελάτισσας του, καθώς επίσης η επιστολή είναι ανυπόγραφη και δεν έχει σταλεί ποτέ στον Κώστα Χατζηκωστή. 

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου επέτρεψε στην κατηγορούσα Αρχή τη συνέχιση των ερωτήσεων της επί του εγγράφου, η οποία ζήτησε από την 3η κατηγορούμενη να το διαβάσει.

“Δεν αναγνωρίζω αυτό το έγγραφο. Δεν ξέρω αν έχει αλλοιωθεί. Με όλο του σεβασμό προς το δικαστήριο δεν έχω εμπιστοσύνη στην όλη διαδικασία. Δεν έχω εμπιστοσύνη στην Αστυνομία. Δεν είμαι σίγουρη αν αυτή είναι η επιστολή που βρέθηκε στον υπολογιστή μου”, είπε η κ. Σκορδέλη.

Η κ. Κλεόπα υπέβαλε στην 3η κατηγορούμενη ότι η συγκεκριμένη επιστολή βρέθηκε στο Η.Υ. της, ότι δεν υπέστη καμιά αλλοίωση και ότι ο συντάκτης της συγκεκριμένης επιστολής ήταν η ίδια.

Κληθείσα από την κατηγορούσα Αρχή να αναφέρει γιατί απολύθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η κατηγορούμενη ανέφερε ότι κάποιοι της επέβαλαν να μην προσκαλεί τους συνεργάτες που είχε στην εκπομπή της. Είπε πως ένιωσε έντονη αγανάκτηση όταν απολύθηκε από τον ΑΝΤ1, διότι όπως πρόσθεσε η εκπομπή που έκανε είχε υψηλή τηλεθέαση και την ετοίμαζε σχεδόν μόνη της.

Συνέχισε λέγοντας πως όταν έφυγε από τον ΑΝΤ1, της τηλεφώνησε ο Βάσος Τσαγγαράς από το “Σίγμα” και η πρόσληψή της δεν προχώρησε διότι είχε πληροφορηθεί, πως ο πρόεδρος του ΑΝΤ1 είχε ζητήσει τηλεφωνικώς από τον Κωστή Χατζηκωστή να μην την προσλάβει.  

Στη συνέχεια ανέφερε πως προθυμοποιήθηκαν τρεις πολιτικοί, οι Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Αβέρωφ Νεοφύτου και Παντελής Κούρος οι οποίοι της είπαν πως ήξεραν τι αξίζει και πόσο εργατική είναι και όταν προσλήφθηκε της είπαν ότι έπιασαν τόπο οι κουβέντες τους.

Νωρίτερα, σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης για τη σχέση της με τον 1ο κατηγορούμενο, Αντρέα Γρηγορίου, η Έλενα Σκορδέλη ανέφερε ότι ήταν φιλικές κυρίως λόγω της πολύχρονης γνωριμίας των οικογενειών τους.

Όπως πρόσθεσε τον Αντρέα Γρηγορίου τον γνώρισε όταν άρχισε να προμηθεύει με κρέας το οικογενειακό κέντρο Ταμασιάνα, διότι είχε κλειδιά του εστιατορίου και πολλές φορές του άνοιγε το ψυγείο.

Σε άλλη ερώτηση αν συναντήθηκε ποτέ με τον Φάνο Χατζηγεωργίου όπως αυτός ανέφερε στην κατάθεση του και συγκεκριμένα μία ημέρα μεταξύ 15- 18 Δεκεμβρίου του 2009, στο κέντρο Ταμασιάνα, η 3η κατηγορούμενη απάντησε ότι δεν γνωρίζει τον Χατζηγεωργίου, ούτε τον είδε, αλλά ούτε και συναντήθηκε ποτέ μαζί του.

«Τον είδα εδώ», ανέφερε, «που ήρθε και είπε ένας σωρό παραμύθια για να γλιτώσει το τομάρι του και να απολαμβάνει όλα όσα του προσφέρει ο Γενικός Εισαγγελέας».

Ερωτηθείσα από την υπεράσπιση εάν έχει πει ποτέ στο Φάνο Χατζηγεωργίου ότι ήθελε ο Άντης Χατζηκωστής να πεθάνει, η κ. Σκορδέλη είπε: “Ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο. Τον Φάνο δεν τον γνωρίζω, ούτε βγήκαν ποτέ από το στόμα μου τέτοια πράγματα”.

Αναφορικά με τις προσπάθειες επιστροφής της στο “Σίγμα”, η 3η κατηγορούμενη ανέφερε ότι έγιναν αρκετές προσπάθειες και είχε σχηματίσει την εντύπωση ότι τελικά θα επέστρεφε, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των μετοχών, η Έλενα Σκορδέλη ανέφερε πως οι συνάδελφοί της έλεγαν ότι χάρηκαν που αγόρασε τις μετοχές, διότι όπως πρόσθεσε ένιωθαν ότι θα έχουν τη δική τους φωνή στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο (04/12), στις 10:00.

Πηγή: ΚΥΠΕ