«Έλεος» φώναξε ο Γ. Εισαγγελέας για το συνταξιοδοτικό – Απειλεί με παραίτηση

 «Θα πάω», είπε ο κ. Κληρίδης «στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υποβάλω την παραίτηση μου, διότι δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε ένα πράμα και να το ερμηνεύει διαφορετικά ένας υπάλληλος της τρόικας». «Έλεος», σημείωσε «όταν συμφωνήσαμε ήμουν εκεί». 


Διαβάστε επίσης από μία κλωστή κρίνεται η στάση πληρωμών στο δημόσιο


Στην Επιτροπή Οικονομικών τονίστηκε ότι άλλα συμφωνούσε η τρόικα κατά τις διαπραγματεύσεις που είχε με την Κυπριακή Δημοκρατία κι άλλα προτείνει στις παρατηρήσεις που απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών, αποτέλεσμα να υπάρχει χάσμα αυτή την στιγμή. 

Η τρόικα, τόνισε ο Γενικός Εισαγγελέας συμφώνησε να κατοχυρωθούν τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των εργαζομένων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012 και για τα μελλοντικά ωφελήματα  να ισχύσει ο κανόνας του μέσου όρου από το 2013 για καθορισμό των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων.

Πάει για τον Ιανουάριο;

Ο διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού Κύπρος Κυπριανού, ανέφερε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για να ξεκαθαριστεί το ζήτημα. 

Βουλευτές της αντιπολίτευσης, ζήτησαν να γίνουν οι απαιτούμενες διευκρινίσεις και εισηγήθηκαν σε περίπτωση που δεν ξεκαθαριστεί το ζήτημα μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, όποτε είχε προγραμματιστεί να οδηγηθεί το σχετικό νομοσχέδιο προς ψήφιση, να το συζητήσουν εκ νέου τον Ιανουάριο αφού το θέμα της Κύπρου θα συζητηθεί στις 21 Ιανουαρίου. 

Από την πλευρά τους οι συντεχνίες  διερωτήθηκαν κατά πόσο οι παρατηρήσεις της τρόικας συνάδουν με το Σύνταγμα, σημειώνοντας «δεν μπορεί η τρόικα να καταργεί το Σύνταγμα της ΚΔ». 

Μάλιστα ο Γεν. Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ ανέφερε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αναμένεται να προσφύγουν στο Ανώτατο δικαστήριο. 

Βαρνάβα: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Εθνική Φρουρά

Σωρεία αντιδράσεων διατύπωσαν βουλευτές και για το νομοσχέδιο με το οποίο επεκτείνεται το όριο αφυπηρέτησης στην ΕΦ, με τον πρόεδρο της επιτροπής Άμυνας και βουλευτή της ΕΔΕΚ Γιώργο Βαρνάβα να καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο.