ΕΜΕΛ: Η πρόταση του Υπουργείου δε λύνει το οικονομικό

Με την τελευταία επιστολή του Υπουργείου προς τις εταιρείες που διαχειρίζονται τις δημόσιες συγκοινωνίες και τις προτάσεις που καταθέτει για επίλυση του προβλήματος που οδήγησε στην επ’ αόριστο απεργία στον κλάδο, δε δίνει λύσεις.


Διαβάστε επίσης τι είπε ο κ. Σιαρλή για τον προϋπολογισμό. Διαβάστε ακόμα τι είπε ο κ. Χριστόφιας στο συνέδριο της ΠΕΟ.


«Ο Υπουργός δεν απαντά το φλέγον ζήτημα. Από τη στιγμή που οι εταιρείες έχουν προβεί σε δανεισμό για να καλύψουν την απώλεια εσόδων από τη μη καταβολή ολόκληρου του ποσού που θα έπρεπε να καταβάλλει το Υπουργείο, χρειαζόμασταν μια ρύθμιση με βάση την οποία θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε κάποια χρήματα» δήλωσε στο ΚΥΠΕ κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις που κατέθεσε σήμερα το Υπουργείο δια της επιστολής του Υπουργού προς τις εταιρείες.

«Ο Υπουργός μας είπε ότι θα μας πει την άλλη εβδομάδα για κάποιες επικείμενες συναντήσεις που δεν έχουν καθοριστεί, με σκοπό να βρεθεί μια λύση. Αυτό εμείς δεν μπορούμε να το μεταφέρουμε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και να υπογράψουμε τη συμφωνία που μας έδωσαν ότι έχουμε χρήματα να τους πληρώσουμε», είπε.

Εξήγησε παράλληλα πως «απλούστατα οι εταιρείες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν χωρίς να βρεθεί μια διευθέτηση για το θέμα της ρευστότητας».

Ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι το ΔΣ της εταιρείας θα συνεδριάσει πρωί πρωί για να διαμορφώσει την απάντηση της εταιρείας στις προτάσεις του Υπουργείου. Δήλωσε τέλος την ετοιμότητα της εταιρείας να προσέλθει σε μια ενδεχόμενη νέα συνάντηση για επίλυση του προβλήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ