Ένας Έλληνας στην Κόκκινη Έρημο


Διαβάστε επίσης για τους Ρώσους ψαράδες που έφαγαν σύντροφό τους για να επιζήσουν. Διαβάστε ακόμα για την ποινή σε Χάκερ, επειδή δημοσίευσε γυμνές φωτογραφίες της Γιόχανσον.


Πρόκειται για τον Τέρι Φλάσκο που με τη συνεργασία Ελλήνων του Σίδνεϊ συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες δολάρια και πραγματοποίησε έναν μοναδικό άθλο.

Η έρημος Simpsonή κοινώς Red Sand Desert (Κόκκινη Έρημος) – βρίσκεται στην Κεντρική Αυστραλία και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη έρημος του κόσμου, γνωστή για το εξωγήινο τοπίο της, το οποίο δημιουργείται εξαιτίας του εντυπωσιακού κόκκινου χρώματός της! Ελάχιστοι είναι αυτοί που την έχουν διασχίσει με ποδήλατο και ένας απ’ αυτούς ο Τέρις Φλάσκος.

Με έκταση πάνω από 176.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, διαθέτει ορισμένους από τους μεγαλύτερους αμμόλοφους στη Γη. ‘Ανυδρο τοπίο, με ελάχιστη βλάστηση, σκληρές συνθήκες ζωής και απίθανο κόκκινο χρώμα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό σκηνικό, το οποίο μοιάζει να έχει βγει από κάποια κινηματογραφική ταινία.

‘Αλλωστε στους “κόλπους” της έχουν γυριστεί κατά καιρούς διάφορες σκηνές από γνωστά φιλμ του Χόλιγουντ, ενώ διακρίνεται στις προτιμήσεις όσων λατρεύουν τις ειδικές διαδρομές στην άμμο.

Πρόκληση για δύναμη χαρακτήρα και τεστ αυτοπειθαρχίας” χαρακτήρισε τον άθλο του ο ποδηλάτης.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr , επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.