Εταιρεία Security με φρουρούς χωρίς άδεια


Διαβάστε επίσης πόσο διαφορετικά θα είναι φέτος τα Χριστούγεννα στην Κύπρο και για την υποταγή της Κύπρου στη Γερμανία.


Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης γύρω στις 16.30 μέλη του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων (ΟΠΕ) Λεμεσού μετέβησαν στο Τσίρειο στάδιο, όπου θα διεξαγόταν ο αγώνας Απόλλωνα– ΑΕΚ, για να διερευνήσουν πληροφορία ότι στο χώρο εργοδοτούνταν παράνομα ιδιωτικοί φρουροί ασφάλειας.

Πρόσθεσε ότι από τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι τέσσερα πρόσωπα ηλικίας από 16 μέχρι και 52 ετών που εκτελούσαν χρέη φρουρών δεν είχαν άδεια.

Αναφέροντας ότι στο χώρο εντοπίστηκαν οι διευθυντές της εταιρείας που τους εργοδοτούσε, είπε ότι οι διευθυντές και οι τέσσερις φρουροί μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό όπου κατηγορήθηκαν γραπτώς.

Πρόσθεσε ότι κατασχέθηκαν 3 φωσφορούχα γιλέκα με το σήμα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Σημείωσε ότι σε ότι αφορά την παροχή ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας, και με βάση το νόμο όλοι όσοι εργάζονται ως φύλακες πρέπει να έχουν προσωπική άδεια που εκδίδεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και συμπλήρωσε ότι άλλες άδειες πρέπει να διαθέτουν οι εταιρείες, οι οποίες επίσης εκδίδονται από τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Διευκρίνισε επίσης ότι η εταιρεία διαθέτει άδεια και ότι η παράβαση έγκειται στο γεγονός ότι εργοδοτούσε μη αδειούχους φρουρούς.

Ο κ. Αγγελίδης καταλήγοντας ανέφερε ότι θα συνεχίσουν να διενεργούνται έλεγχοι σε όλους τους χώρους συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ