Εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της απέσπασαν 30 χιλιάδες ευρώ


Διαβάστε επίσης για τη δύσκολη επόμενη διετία στην Κύπρο λόγω Μνημονίου. Διαβάστε ακόμα για τις κρίσιμες πολιτικές μάχες του Δεκεμβρίου για το Μνημόνιο.


Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη, η 72χρονη δέχθηκε τηλεφώνημα, την περασμένη Δευτέρα, από κοπέλα που της ανέφερε ότι ήταν η εγγονή της που διαμένει στη Λάρνακα και ότι επρόκειτο να μεταβεί στο εξωτερικό για χειρουργική επέμβαση και χρειαζόταν 20 χιλιάδες ευρώ.

Η 72χρονη πείσθηκε και παρέδωσε σε οδηγό ταξί φάκελο με το χρηματικό ποσό, για να το μεταφέρει στο αεροδρόμιο Λάρνακας από όπου η υποτιθέμενη εγγονή της θα αναχωρούσε. Την επόμενη ημέρα η 72χρονη δέχθηκε δεύτερο τηλεφώνημα από την άγνωστη κοπέλα, η οποία της ανέφερε πως αντιμετώπιζε κάποια επιπλοκή στην επέμβαση που υποβλήθηκε και ζήτησε ακόμη 10 χιλιάδες ευρώ, τα οποία επίσης παρέδωσε σε οδηγό ταξί.

Χθες, η πραγματική εγγονή της 72χρονης της τηλεφώνησε για να της ευχηθεί για την ονομαστική της εορτή και εκεί αντιλήφθηκε ότι εξαπατήθηκε από άγνωστη κοπέλα, η οποία αναζητείται από την αστυνομία.

Ο κ. Σωτηριάδης ανέφερε πως εντοπίστηκε ο οδηγός του ταξί που μετέφερε τα χρήματα, ο οποίος ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερος, αφού δεν φαίνεται να είχε σχέση με την υπόθεση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, η άγνωστη κοπέλα είναι λεπτής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.65, με καστανά μαλλιά μέχρι τους ώμους.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, να μην πείθεται εύκολα και να είναι πάντοτε υποψιασμένο για το ενδεχόμενο εξαπάτησης του, προσθέτοντας ότι “με την οικονομική κρίση, τα φαινόμενα αυτά της εξαπάτησης, φαίνεται θα πολλαπλασιαστούν, γι αυτό καλούμε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό”.

Πηγή: ΚΥΠΕ