Γ.Ομήρου: Ευχές και δώρα στους εθνοφρουρούς

 


Διαβάστε επίσης “Οι Γάλλοι έστειλαν την λίστα “Λαγκαρντ” . Διαβάστε ακόμα για τις πολιτικές του κινήσεις ο Μόντι.


Ο κ. Ομήρου ευχήθηκε όπως τα Χριστούγεννα και ο νέος χρόνος που είναι γιορτή ελπίδων προσδοκιών και αισιοδοξίας να ξεπεραστεί γρήγορα η οικονομική κρίση και η αποκατάσταση συνθηκών κοινωνικής συνοχής ώστε να οικοδομηθεί και ο αγώνας για εθνική σωτηρία.

Ο κ. Ομήρου στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην αεροπορική βάση « Ανδρέα Παπανδρέου » συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας Γιώργο Βαρνάβα και τον βουλευτή της ΕΔΕΚ Πάφου Φειδία Σαρίκα  ευχήθηκε στους αξιωματικούς, τα μόνιμα στελέχη, τους σμηνίτες, τους άνδρες, και τις γυναίκες της Εθνικής Φρουράς «χρόνια πολλά, κάθε  επιτυχία προσωπική και οικογενειακή με την είσοδο μας στο καινούργιο χρόνο».

Αυτές  οι επισκέψεις είπε, πραγματοποιούνται μέσα σε πρωτόγνωρες οικονομικές συνθήκες, γιατί η οικονομική κρίση που έπληξε και τη Κύπρο επηρεάζει συνεχώς την οικονομική συνοχή του λαού , δημιουργεί συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού και καλπάζουσας ανεργίας. 

Το πρώτο καθήκον μας συνέχισε, « είναι να ενεργήσουμε σύντομα και αποτελεσματικά για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης», για να μπούμε όπως είπε, στον δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Η οικονομική ισχύς, πρόσθεσε ο κ Ομήρου,  πέραν από το ότι είναι πολύ απαραίτητη για την ευημερία και κοινωνική συνοχή, είναι και απολύτως αναγκαία για να μπορούμε αποτελεσματικά να εφαρμόσουμε μια εθνική στρατηγική που στοχεύει στη δημοκρατική δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος για τερματισμό του μιάσματος της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού μας.

Εξάλλου ο αντισμήναρχος Χρίστος Χρίστου επέδωσε στον πρόεδρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ ως αναμνηστικό δώρο το έμβλημα της 55ης Ταξιαρχίας της αεροπορικής βάσης «Ανδρέα Παπανδρέου».

Οι εθνοφρουροί τραγούδησαν  στο πλαίσιο της εκδήλωσης Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ενώ ο κ Ομήρου μοίρασε στους εθνοφρουρούς ευχές και δώρα.

 

Πηγή : ΚΥΠΕ