Συλικιώτης: “Καμία συζήτηση για παραχώρηση εθνικού πλούτου”


Διαβάστε επίσης Πολιτική μάχη για το Κυπριακό Μνημόνιο στο Eurogroup. Διαβάστε ακόμα για τις περικοπές στα Υπουργεία λόγω Μνημονίου.


Ερωτηθείς στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας κατά πόσον υπάρχουν ανησυχίες για το ότι χώρες όπως η Κύπρος ή η Ελλάδα πωλούν, όπως ισχυρίστηκε ο δημοσιογράφος, στην ρωσική Gazprom ή σε άλλες τρίτες χώρες, εθνικά ενεργειακά περιουσιακά τους στοιχεία, ο κ. Συλικιώτης ήταν κατηγορηματικός.

«Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση με την Gazprom για την παραχώρηση εθνικού πλούτου τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Κύπρο», τόνισε.

Αντίθετα, είπε ο κ. Συλικιώτης,  η Κύπρος αυτή την περίοδο συζητά για την παραχώρηση άδειας ερευνητικών γεωτρήσεων και εκμετάλλευσης στα οικόπεδα της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης με δύο ευρωπαϊκές κοινοπραξίες στις οποίες τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον διαδραματίζουν ευρωπαϊκές εταιρείες.

«Επειδή είναι γνωστό, συζητούμε αυτή την περίοδο με κοινοπραξίες στις οποίες  τον πρώτο λόγο έχουν η ιταλική Eni και η γαλλική Total», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ