Γερμανική εφημερίδα: “Ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο”


Διαβάστε επίσης, Aναστασιάδης: “Υπερχείλισε η λεκάνη των ψήφων” και “Ρωσική ομπρέλα για να μην γίνει «κούρεμα» του κυπριακού χρέους (vid)”.


“Με το δίκιο τους οι Γερμανοί φορολογούμενοι”, έγραφε την Παρασκευή η εφημερίδα, “θα ξεσηκώνονταν, εάν πήγαιναν δισεκατομμύρια ευρώ στις κυπριακές τράπεζες ως οικονομική στήριξη”.

“Αλληλεγγύη θα υπάρξει”, πρόσθεσε, “μόνον όταν η κυπριακή Κυβέρνηση βάλει τέλος στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος”.

“Το νησί”, συμφώνως του άρθρου, “δεν είναι μόνον αγαπημένος τουριστικός προορισμός, αλλά και Ελ Ντοράντο ξεπλύματος μαύρου χρήματος”.

Επικαλούμενος στοιχεία των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ο αρθρογράφος έγραφε πως “το νότιο τμήμα της χώρας (εννοώντας την Κυπριακή Δημοκρατία) έχει γίνει το ρωσικό κέντρο της Ευρώπης”.

“Μαφιόζικες ομάδες”, συνέχισε, “αλλάζουν ρούβλια σε κυπριακές τράπεζες, οι οποίες δεν ελέγχουν την προέλευση, αλλά και η ρωσική ολιγαρχία ανακάλυψε τα θέλγητρα της νήσου και μεταφέρει ολόκληρες περιουσίες για να τις εμπιστευθεί στα χέρια της ασφαλούς Δύσης”.

Όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα, “ενδεχόμενο κούρεμα του χρέους θα ήταν εφικτό, ο χαμηλός προϋπολογισμός (της Κύπρου) το επιτρέπει. Δεν ξέρουμε όμως εάν το επιτρέπουν και αν συμφέρει στους Ευρωπαίους εταίρους η διάσωση μαύρων χρημάτων”.

Πηγή ΚΥΠΕ