Ομπάμα: “Έχουμε αποτύχει στο να κρατάμε ασφαλή τα παιδιά μας” (vid)


Διαβάστε επίσης, “Η Λιβύη κλείνει τα σύνορά της με τέσσερις χώρες” και “Τηλεφώνημα για βόμβα σε εκκλησία του Νιούταουν”.


Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας σε μια συγκινητική επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της μαζικής σφαγής στο δημοτικό σχολείο της πόλης Νιουτάουν στο Κονέκτικατ, δήλωσε ότι η χώρα δεν έκανε αρκετά για να προστατεύσει τα παιδιά της.

Ο Ομπάμα, υποσχέθηκε τις επόμενες εβδομάδες να ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε να μειωθεί η βία στις Ηνωμένες Πολιτείες. “Δεν μπορούμε να το ανεχόμαστε πια αυτό. Οι τραγωδίες αυτές πρέπει να σταματήσουν. Και για να τις τελειώσουμε, πρέπει να αλλάξουμε”, δήλωσε ο Ομπάμα.

“Τις επόμενες εβδομάδες θα χρησιμοποιήσω όποια και είναι αυτή η δύναμη που διαθέτει η κυβέρνηση για να μιλήσω στους συμπολίτες μας, στους επαγγελματίες της επιβολής του νόμου, στους ψυχιάτρους, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να εργαστούμε για να αποτραπούν και άλλες τραγωδίες σαν αυτές”, υποσχέθηκε ο πρόεδρος, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.


Obama says US failing to keep children safe από aljazeeraenglish

“Διότι τι επιλογή έχουμε; Δεν μπορούμε να δεχτούμε τα γεγονότα αυτά σαν μια ρουτίνα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό που κάναμε. Εάν υπάρχει ένα μέτρο που μπορούμε να πάρουμε, για να σωθεί ένα παιδί, ένας γονέας (…) τότε έχουμε την υποχρέωση να προσπαθήσουμε”, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

“Είμαστε έτοιμοι να πούμε ότι είμαστε ανίσχυροι απέναντι σε τέτοια σφαγή; Ακόμη και αν η πολιτική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη; “, αναρωτήθηκε ο αμερικανός πρόεδρος προφανώς αναφερόμενος στη συζήτηση σχετικά με τον έλεγχο της ροής των όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το θέμα αυτό θεωρείται ταμπού στις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλοί αιρετοί δεν το “αγγίζουν” εξ’ αιτίας του μεγάλου εκλογικού κόστους που προκύπτει από το ισχυρό λόμπι που υποστηρίζει την οπλοκατοχή.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο αμερικανός πρόεδρος διάβασε τα ονόματα των 20 παιδιών και των έξι ενηλίκων που σκοτώθηκαν στη σφαγή στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook την Παρασκευή.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο στο news247.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.