Η ΔΕΟΚ συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στο μνημόνιο


Διαβάστε επίσης, “Απλήρωτοι 2500 εκπαιδευτικοί των προγραμμάτων του Υπ. Παιδείας” και Χριστόφιας: Ευτυχώς που κυβερνούσαμε εμείς.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται θεμελιώδης αρχές και αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος, αντί να επικρατήσει η λογική της ενότητας της αγωνιστικότητας και της διεκδικητικότητας του εργατικού κινήματος κάποιοι επέλεξαν την οδό της αδράνειας του εφησυχασμού και της παθητικής αποδοχής των καταστροφικών όρων του μνημονίου».

Η ΔΕΟΚ, προστίθεται στην ανακοίνωση, «δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα ούτε πρόκειται να αποδεχθεί μοιρολατρικά την κατάργηση του κοινωνικού κράτους την εκθεμελίωση των εργατικών δικαιωμάτων την υπονόμευση και την κατάργηση κοινωνικών κατακτήσεων».

Το κίνημα εκφράζει την απόφασή του να συνεχίσει τις δυναμικές του κινητοποιήσεις και την εκστρατεία ενάντια στο ισοπεδωτικό μνημονίου.  «Η εκστρατεία υπογραφής του ψηφίσματος που άρχισε στις 28 Νοεμβρίου έξω από το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει μεγάλη επιτυχία σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Μέχρι σήμερα χίλιοι συμπολίτες μας έχουν υπογράψει το ψήφισμα. Η εκστρατεία θα συνεχιστεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου σε όλες τις πόλεις όπου θα οργανωθούν περίπτερα έξω από μεγάλες υπεραγορές».

Τέλος, η ΔΕΟΚ, καταλήγει η ανακοίνωση, «θα ανακοινώσει την ερχόμενη Δευτέρα την ημερομηνία πραγματοποίησης της μεγάλης πορείας διαμαρτυρίας και συγκέντρωσης στην Λευκωσία που θα αποτελέσει την κορύφωση των εκδηλώσεων της ενάντια στο ισοπεδωτικό μνημονίου».

Πηγή ΚΥΠΕ