Οι Γάλλοι έστειλαν την λίστα “Λαγκαρντ” – Τι θα κάνει η Ελλάδα

 Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι παρελήφθη χθες (Παρασκευή) από την αρμόδια Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών σχέσεων του Υπουργείου η «λίστα Λαγκάρντ» από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών και διαβιβάστηκε άμεσα στο Γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα.


Διαβάστε επίσης για τις επόμενες πολιτικές κινήσεις του Μάριο Μόντι


Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η λίστα παρελήφθη από τριμελή ομάδα, η οποία μετέβη στο Παρίσι για το σκοπό αυτό και παραδόθηκε άμεσα στο γραφείο του αρμόδιου Οικονομικού Εισαγγελέα ώστε να υπάρξει αντιπαραβολή της με αυτήν που ήδη κατέχει και περαιτέρω διερεύνησή της όλης υπόθεσης.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι η λίστα “Λαγκάρντ” βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη στα χέρια του Ελληνικού ΥΠΟΙΚ. Ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου των «πόθεν έσχες» Αθανάσιος Νάκος ανέφερε στα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, κατά την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, ότι «με ενημέρωσαν από το υπουργείο Οικονομικών πως έφθασε σήμερα η γνήσια λίστα Λαγκάρντ. Υπό αυτά τα δεδομένα δεν έχει νόημα να ερευνήσουμε το παλιό υλικό. Πρέπει να ζητήσουμε το αυθεντικό για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας».