Η ώρα του Χριστόφια – Στις 20:00 στο 24Η

 


Διαβάστε επίσης πότε θα οριστικοποιηθούν οι τελικές αποφάσεις για την Κύπρο. 


 

Το πολυαναμενόμενο διάγγελμα του πρόεδρου θα είναι οπτικογραφημένο, θα έχει διάρκεια περίπου δεκαπέντε λεπτών και θα αναφέρει με λεπτομέρεια όλα τα τεκταινόμενα προ και μετά την καταρχήν συμφωνία με την τρόικα.

Θα αναλύσει τους λόγους που μας οδήγησαν στο μνημόνιο και τι έγινε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, μέχρι την κατάληξη στην καταρχήν συμφωνία.

Αναμένεται να υπερασπιστεί της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και θα “ρίξει” όλη την ευθύνη στον τραπεζικό τομέα. Μάλιστα θα επισημάνει πως πολιτική ομάδα διαπραγματεύθηκε στεναρά απέναντι στην Τρόικα και έσωσε αρκετά κεκτημένα του κύπριου εργαζόμενου.

Ενδιαφέρον προκαλούν οι πληροφορίες ότι θα τοποθετηθεί και επί των συζητήσεων για το θέμα των πιέσεων απο το εσωτερικό για άμεση υπογραφή του μνημονίου ενώ θα τονίσει τις προοπτικές που διανοίγονται με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα στέλλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα υπογράψει το μνημόνιο, αφού υπό τις περιστάσεις θεωρείται πολύ καλή συμφωνία, σε σχέση και με τους όρους που έχει επιβάλει η τρόικα σε άλλες χώρες.