Η ταφόπλακα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής


Διαβάστε επίσης ποια είναι η απάντηση της ΑΗΚ στην Κυβέρνηση για το δάνειο. Διαβάστε ακόμα τι λέει η νέα Δημοσκόπηση.


Η κυβέρνηση γλίτωσε την στάση πληρωμών στο παρά ένα μετα απο παρακάλια και ασφυκτική πίεση προς την ΑΗΚ να “ανάψει” το πράσινο φως και να δοθούν τα 100 εκ. απο το ταμείο συντάξεων του οργανισμού.

Η κυβέρνηση κλείδωσε 250 εκ και έσωσε την παρτίδα του Δεκεμβρίου καθώς σημερα θα γίνει η εκταμίευση των 100εκ. από την Cyta και αλλα 38εκ. απο την Αρχή Λιμένων (ακόμα 12εκ. είναι στη διάθεση της κυβέρνησης).

Στο κενό έπεσαν όλες οι διαβεβαιώσεις των προηγούμενων μηνών ότι δε θα υπάρξει χρηματοπιστωτικό πρόβλημα. Η χθεσινη ημέρα ηταν η ταφόπλακα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής που έφερε την χώρα ενα βήμα πριν την πτώχευση.

Απο την μια τα όνειρα θερινής νυχτος για δανεισμό απο την Ρωσία και απο την άλλη τα κυβερνητικά λογια για γρήγορη συμφωνία μνημονίου με την Τρόικα, έφεραν την χώρα στο σημείο μηδέν.

Ουσιαστικά το κράτος βρίσκεται στην… εντατική σε κρίσιμη κατάσταση. Το μνημόνιο είναι ακόμη στον αέρα με άγνωστη ημερομηνία τελικής συμφωνίας. Τον Ιανουάριο το Υπ. Οικονομικών θα ξεκινήσει ενα νέο σαφάρι αναζήτησης ρευστότητας για την πληρωμή των μισθών.