Η Βουλή ψήφισε το νόμο για την Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων


Διαβάστε επίσης ποια είναι τα τρία πρώτα μνημονιακά νομοσχέδια. Διαβάστε ακόμα για τη δήλωση συμπαράστασης στους ε/κ από τον Μπαγίς.


Ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα δήλωσε ότι θα τηρούσε αποχή καθώς το νομοθέτημα προκάλεσε διαμάχη μεταξύ εκτελεστικής εξουσίας και Βουλής.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης είπε ότι με το νομοθέτημα θα κατατίθεται ο προϋπολογισμός της εταιρείας προς ενημέρωση της Βουλής και όχι για έγκριση.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ εξήγησε ότι θα γίνεται κατάθεση και ενημέρωση της Βουλής για τα κριτήρια διορισμού των μελών του ΔΣ της εταιρείας, διευκρίνισε ότι θα εγκρίνονται από τη Βουλή τα κριτήρια διορισμού και όχι τα πρόσωπα και ανέφερε ότι η εταιρεία θα ελέγχεται από το Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης παρατήρησε ότι θα πρέπει να τεθεί χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου πρέπει η Βουλή να εγκρίνει τα κριτήρια διορισμού των μελών του ΔΣ της εταιρείας ώστε να μην παρακωλύεται η λειτουργία της. Έφερε παράδειγμα το περιορισμό της μίας εβδομάδας.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου είπε ότι  έγινε τεράστια προσπάθεια για να επιτευχθεί ο συμβιβασμός που περιλήφθηκε στο νομοθέτημα.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε θεσμικό πλαίσιο δεν θα εκχωρήσουμε το φυσικό μας πλούτο σε μια εταιρεία χωρίς έλεγχο» πρόσθεσε.

Ο κ. Λαμάρης διευκρίνισε ότι το ΑΚΕΛ υιοθετεί το νομοθέτημα πλην του άρθρου τέσσερα.

Κατά τη ψηφοφορία η πρόταση νόμου ψηφίστηκε ομόφωνα.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ