Ιαπωνία: Τσουνάμι ενός μέτρου


Διαβάστε επίσης, “Απειλές της Ιαπωνίας προς Βόρεια Κορέα” και “Ελλάδα: 18χρονος σκότωσε την γιαγιά του και άλλον έναν πολίτη”.


Το πρώτο κύμα, ύψους ενός μέτρου έφθασε στις ακτές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας. Η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το τσουνάμι μπορεί να φθάσει σε ύψος τα δύο μέτρα στις ακτές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ισχυρός σεισμός στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής ο σεισμός έχει ένταση 7,4 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι NHK, ο σεισμός έγινε αισθητός  και στο Τόκιο όπου αρκετά κτήρια ταρακουνήθηκαν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημίες και νεκρούς.

Προειδοποίηση για τσουνάμι ενός μέτρου εκδόθηκε για τις ακτές της Miyagi Prefecture στη βορειοανατολική Ιαπωνία, η οποία επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου 2011, γεγονός που επαληθεύτηκε πριν από λίγο.

Η Tokyo Electric Power Co στην οποία ανήκει το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ανέφερε ότι δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στις εγκαταστάσεις από τον σημερινό σεισμό.

 

Κανένα πρόβλημα στους ιαπωνικούς πυρηνικούς σταθμούς

Ο σεισμός έπληξε τις επαρχίες που είχαν καταστραφεί στις 9/3/2011

Ομαλά φαίνεται πως λειτουργούν οι πυρηνικοί σταθμοί που βρίσκονται στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία, περιοχή την οποία έπληξε ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7,3 βαθμών, σύμφωνα με την ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η δόνηση, στις 17.18 (τοπική ώρα), έπληξε τη βορειο-ανατολική ακτή και έγινε αισθητή στο Τόκιο, που βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χλμ. 

Ο σεισμός έπληξε τις επαρχίες που είχαν καταστραφεί από τον σεισμό των 9 βαθμών της 11ης Μαρτίου 2011.

Το Κέντρο Ειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για τοπικό τσουνάμι, αλλά όχι και για ολόκληρη την περιοχή του Ειρηνικού. Δεν υπάρχει «απειλή για μεγάλο και καταστροφικό τσουνάμι, αλλά οι σεισμοί αυτής της έντασης μπορεί να προκαλέσουν τοπικά τσουνάμι, τα οποία μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για τις ακτές», σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο που έχει την έδρα του στη Χαβάη.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο στο news247.gr  επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.