Ιαπωνικά φαλαινοθηρικά απέπλευσαν για την Ανταρκτική


Διαβάστε επίσης και δείτε βίντεο για πτήση Ρίο ντε Τζανέιρο- Σάο Πάολο και πόσοι θα είναι οι κάτοικοι των ΗΠΑ το 2013.


“Η ναυαρχίδα Nissin Maru απέπλευσε σήμερα από τη νήσο Ινοσίμα”, στη δυτική Ιαπωνία, δήλωσε ο Ζουνίσι Σάτο, ένας υπεύθυνος της Γκρίνπις στην Ιαπωνία.

Το πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο μετέδωσε από την πελυρά του πως τρία άλλα φαλαινοθηρικά σκάφη, τα οποία απέπλευσαν από το λιμάνι του Σιμονοσέκι (δυτική Ιαπωνία), θα συναντήσουν στη θάλασσα τη ναυαρχίδα- εργοστάσιο.

Η ιαπωνική Υπηρεσία Αλιείας δε θέλησε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές. “Δεν αποκαλύπτουμε την ημερομηνία του απόπλου για λόγους ασφαλείας”, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους της.

Σε μια προηγούμενη ανακοίνωση, η υπηρεσία είχε αναφέρει πως ο στόλος ελπίζει να σκοτώσει ως το Μάρτιο μέχρι 935 μικρές φάλαινες και 50 κοινές φάλαινες.

Τον ιαπωνικό στόλο περιμένουν στην Ανταρκτική τα μέλη της ένωσης για την υπεράσπιση της φύσης Sea Shepherd, τα οποία έχουν υποσχεθεί να διαταράξουν όσο περισσότερο μπορούν αυτές τις φαλαινοθηρικές επιχειρήσεις.

Η Sea Shepherd στέλνει σκάφη στην περιοχή για φορά και φέτος έχει επιτύχει μια ανάπτυξη ρεκόρ: τέσσερα πλοία, ένα ελικόπτερο, τρία μη επανδρωμένα αεροπλάνα και περίπου 100 μέλη της.

Την περασμένη εβδομάδα οι ιαπωνικές αρχές έκαναν γνωστό πως μέλη της Ακτοφυλακής θα βρίσκονται πάνω στα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των Ιαπώνων από τους ελιγμούς παρενόχλησης της οικολογικής ένωσης.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.