Οικολόγοι: Εξηγήσεις από Ντάουνερ για δηλώσεις Μπαγίς


Διαβάστε επίσης, “Μπαγίς: Ενταξη της Τουρκίας στην ΕΕ σε διάστημα δύο ετών” και Σ. Στεφάνου: “Απορρίπτουμε πάγιο στόχο της Τουρκίας για τετραμερή”.


Διατυπώνουν τη θέση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με συνέντευξη που έδωσε, δεν σεβάστηκε το αίτημα του λαού για ανακωχή τις γιορτές.

Με την χθεσινή συνέντευξη του στην εφημερίδα «Χαραυγή» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας «επιχείρησε με τις εμπρηστικές και σκανδαλώδεις του τοποθετήσεις να ανατινάξει και το πνεύμα των Χριστουγέννων», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

«Έχουμε την άποψη ότι η μέρα των Χριστουγέννων, η μέρα της Αγάπης και της Ελπίδας δεν προσφερόταν ως ευκαιρία για συνέχιση της συνηθισμένης πολιτικής αντιπαράθεσης», συνεχίζουν οι Οικολόγοι που διατυπώνοντας τη θέση ότι «κακώς ο Πρόεδρος δεν σεβάστηκε την απαίτηση του λαού για ηρεμία, ανακωχή και ειρήνη, προσθέτοντας πως «εμείς ούτε και σήμερα θα ασχοληθούμε με το προεδρικό χριστουγεννιάτικο παραλήρημα. Δεν θα τον αφήσουμε να ανατινάξει και το πνεύμα των Χριστουγέννων».

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού, αρμόδιου για θέματα ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς, οι Οικολόγοι παρατηρούν πως «είναι ολοφάνερο ότι οι Τούρκοι με τα δημοσιεύματα σε εφημερίδες και με δηλώσεις του Μπαγίς προσπαθούν να θέσουν θέμα για τετραμερή διάσκεψη».

Περαιτέρω οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι μια τέτοια προοπτική είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και πρέπει να τύχει άμεσης απάντησης από την Κυβέρνηση και την κυπριακή πολιτική ηγεσία και διατυπώνουν την άποψη ότι αυτός όμως που πρέπει άμεσα να δώσει εξηγήσεις είναι ο κ. Ντάουνερ ο οποίος φέρεται κατά τα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων να προετοιμάζει την τετραμερή πριν από τις λεγόμενες προεδρικές εκλογές στα κατεχόμενα.

Πηγή ΚΥΠΕ