Οικολόγοι: “Mνημόνια κοινωνικής αναλγησίας”


Διαβάστε επίσης, “ΕΔΕΚ: Aποδοκιμάζει έκθεση Ευρωκοινοβουλίου για Τουρκοκύπριους” και “Ωρολογιακή βόμβα το χρέος – Ίσως φτάσει το 140%”.


Αυτά δηλώνουν οι Οικολόγοι και  κάνουν λόγο για “εγκληματικά λάθη”. Αναφέρουν ακόμη ότι οι ίδιοι δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια “αποτυχημένη Κυβέρνηση” γιατί αυτό συνιστά ψήφο σε όσους κάνουν κακό στο λαό και την πατρίδα.

Σε διάσκεψη Τύπου με αφορμή την ψήφιση χθες των πρώτων μνημονιακών νομοσχεδίων από την Ολομέλεια, η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου αναφέρθηκε στη διαφωνία που εκφράστηκε από τον Βουλευτή του Κινήματος και παρέπεμψε στις δηλώσεις του χθες κατά τη διαδικασία ψήφισης των νομοσχεδίων.

“Συνεπώς, ας μην μιλούν κάποιοι για ομοφωνία γιατί είναι ψέμα Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση είναι η σκανδαλώδης εισαγωγή της πρόνοιας για εφαρμογή της πολιτικής της αυθαιρεσίας των υπουργικών διαγγελμάτων”, δήλωσε η κ. Χρυσοστόμου, προσθέτοντας ότι “η Κύπρος κινδυνεύει να οπισθοχωρήσει στην εποχή της αποικιοκρατίας, αφού δίνεται το δικαίωμα στον Υπουργό Οικονομικών να καθορίζει τους φόρους κατανάλωσης σε προϊόντα βασικής κατανάλωσης”.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη μη φορολόγηση των πούρων, η κ. Χρυσοστόμου υπενθύμισε ότι το Κίνημα πρότεινε από μήνες να συμπεριληφθούν και τα πούρα στην αύξηση των φόρων κατανάλωσης.

“Εμείς πιστεύουμε ότι δεν ήταν από λάθος η μη συμπερίληψη των πούρων στη νομοθεσία. Υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που εξυπηρετούνται απ’ αυτή την ακατανόητη (κατά τα άλλα) `παράλειψη`”, ανέφερε η κ. Χρυσοστόμου, προσθέτοντας ότι “οι υπεύθυνοι των δεινών μας” δεν πρέπει να μιλούν για υπεύθυνη στάση γιατί “μπουχτίσαμε από τόση `υπευθυνότητα`”.

Πηγή ΚΥΠΕ