«Εγώ είμαι το Πουλάκι Τσίου» (vids)


Διαβάστε επίσης, “Καρέκλα φορτίζει συσκευές της Apple ενώ κινείται” και “Στο κρατητήριο πέρασε ένα ολόκληρο απόγευμα ο Gerard Depardieu”.


Ο λόγος για το «Πουλάκι Τσίου» που αφού έκανε καριέρα στα ιταλικά ερτζιανά και στα ηλεκτρονικά μέσα και πάνω από 80 εκατ. χτυπήματα στο youtube ως «Il Pulcino Pio», ήρθε και στην Ελλάδα.

Ποια είναι όμως η φωνή που κρύβεται πίσω από την ιταλική εκδοχή του «Πουλάκι Τσίου»; Πρόκειται όπως αναφέρουν τα Νέα, για την Μοργκάνα Τζοβανέτι, ηθοποιό, τραγουδίστρια, θεατρική σκηνοθέτιδα και ραδιοφωνική παραγωγό.

Η ιδέα για το «Πουλάκι Τσίου» ωστόσο δεν είναι ιταλική. Είχε προηγηθεί η βραζιλιάνικη εκδοχή που είχε γραφτεί τη δεκαετία του ’80 την οποία βρήκαν εντελώς τυχαία ραδιοφωνικοί παραγωγοί στην Ιταλία.

Η καρτουνίστικη φωνή της Μοργκάνα έπλασε από το βραζιλιάνικο τραγουδάκι με το καλό τέλος που αφηγείτο την ιστορία ενός μικρού πουλιού, ένα ακόμα πιο κολλητικό τραγούδι με ήρωα το Ευσεβές Πουλάκι (Il Pulcino Pio), το οποίο όμως δεν έχει αίσιο τέλος αφού στο τέλος το πατάει ένα τρακτέρ.

Πηγή: newsbeast.gr