Καρογιάν: Θα τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ

4karogian

Διαβάστε επίσης, ΔΗΣΥ: Κατηγορεί τον Λιλλήκα για λαϊκισμό και προεκλογικές φούσκες και Επιτελείο Λιλλήκα: Με απόδειξη το Wikileaks απαντά στο ΔΗΚΟ.


Σε ομιλία του σε συγκέντρωση στελεχών του ΔΗΚΟ Λάρνακας ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι η μάχη των προεδρικών εκλογών «δεν είναι μια μάχη για την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη. Το διακύβευμα δεν είναι η εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη ή οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου αλλά ποιο μέλλον, ποια προοπτική, στη βάση ποιων προσανατολισμών, στη βάση ποιων προοπτικών θα καταφέρουμε να ξαναδώσουμε ελπίδα σ’ αυτό το λαό που σήμερα βιώνει βιώματα που είχε πολλές δεκαετίες να βιώσει» είπε και χαρακτήρισε την απόφαση του ΔΗΚΟ για στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη «ιστορική σε σχέση με το σήμερα και το αύριο».

Αφού ανέφερε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που διέρχεται η Κύπρος «επέβαλε και επιβάλλει σε όλους μας να παραμερίσουμε τα μικρά που μας χώρισαν, ανεξάρτητα από πικρίες και προσωπικές απογοητεύσεις, ανεξάρτητα από συσσωρευμένες εξελίξεις που καθόρισαν το παρελθόν. Μπροστά στην ανάγκη ο τόπος να βγει από τα σημερινά αδιέξοδα, να ξαναφτιάξουμε την Κύπρο όπως τη ξέραμε και στα δεινά που περνά ο τόπος μας δεν υπήρχε άλλη επιλογή, εκτός από μια ιστορικά επιβεβλημένη επιλογή να συνενώσουμε δυνάμεις για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις στη βάση πολιτικών και καθαρών αρχών για να πορευθούμε προς το μέλλον».

Ο κ. Καρογιάν πρόσθεσε ότι «την ώρα που μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, που η ανεργία κτυπά ποσοστά της τάξης του 13%, που οι νέοι αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση δουλειάς, που 200 χιλιάδες συμπατριώτες μας βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας,  που οικογένειες αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές των παιδιών τους γιατί δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος αυτής της πρωτοφανούς κρίσης που κτύπησε τον κόσμο και την κοινωνία, σε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που υποφέρει, που η οικονομία μας δυστυχώς βουλιάζει, ποιανού η συνείδηση αντέχει να παραγνωρίζει, να αγνοεί όλα αυτά και να σφυρίζει αδιάφορα».

Αφού ανέφερε ότι οι άνθρωποι του ΔΗΚΟ είναι συνηθισμένοι να παίρνουν «δύσκολες αποφάσεις. Εμείς ποτέ δεν είμαστε ριψάσπιδες, δεν είμαστε δειλοί, δεν επιλέξαμε εύκολα καταφύγια απλώς για να έχουμε άλλοθι για το αύριο, την ώρα που η πατρίδα κινδυνεύει δεν νομίζω κανενός η συνείδηση αντέχει συνειδητά να κάνει επιλογές που θα πισωγυρίζουν τον τόπο. Ούτε και ο τόπος αξίζει ή χρειάζεται συνθήματα, λαϊκισμούς, ανέξοδες ατάκες που στο τέλος δεν προσφέρουν τίποτε απλώς χαϊδεύουν αυτιά. Εμείς σε αυτή τη δύσκολη, τη δεινή θέση που βρισκόμαστε κάναμε την ιστορική υπέρβαση μας» είπε.

Ο ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ συνέχισε ο κ. Καρογιάν «καταφέραμε μέσα από ένα διεξοδικό και πραγματικά ειλικρινή διάλογο και συζήτηση, να καταλήξουμε σε έγγραφα στο Κυπριακό, στην οικονομία, στην ενέργεια, στην ανασυγκρότηση του κράτους. Πέτρα – πέτρα τα δυο κόμματα σήμερα κτίζουμε το όραμα για την Κύπρο του αύριο. Θα είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων, θα είμαστε θρασύδειλοι μπροστά σε όλα αυτά που βιώνουμε σήμερα, στις προκλήσεις, απλώς να επιλέγαμε τις ανώδυνες λύσεις και τα μικρά ανούσια παιχνίδια εξουσίας πίσω από κουρτίνες χωρίς κανένα κοινωνικό και εθνικό αντίκρισμα».

Ο κ. Καρογιάν απευθύνθηκε προς τα μέλη, τα στελέχη και όλη την κοινωνία, «στη μάχη με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, θα πρέπει να βάλουμε  πλάτες και είμαστε υποχρεωμένοι να σηκώσουμε το βάρος της διαχείρισης των πεπραγμένων για τα επόμενα χρόνια».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ στην ομιλία του επανέλαβε ότι «είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε, διαφορετικά θα κλάψουμε επί ερειπίων και τότε θα αρχίσουν τα μεγάλα και επιπρόσθετα δεινά σ’αυτό το τόπο. Εγινε μια καθαρή συμφωνία με το ΔΗΣΥ και φιλοδοξούμε ότι με τον ΔΗΣΥ και τον Νίκο Αναστασιάδη μπορούμε να ξαναφτιάξουμε την Κύπρο, την οικονομία, την κοινωνία, να είμαστε αξιοπρεπής ως χώρα και ως κοινωνία, μπορούμε να τα καταφέρουμε, να δώσουμε ελπίδα, προοπτική και προσδοκία στο λαό», είπε.

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε και σε «κάποιους που τη τελευταία περίοδο χύνουν κροκοδείλια δάκρια νοιαζόμενοι τάχα για τους Δηκοϊκούς και επικαλούνται δημοσκοπήσεις ότι τάχατες το ΔΗΚΟ διχοτομείται, τριχοτομείται και άλλα. Δικαιούνται να ζουν στους ευσεβείς πόθους τους, να κάνουν γλέντια θεωρώντας ότι οι Δηκοϊκοί είναι έτοιμοι προς άγραν. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι δεν ξέρουν καλά τους Δηκοϊκούς. Πλανώνται πλάνην οικτράν αν θεωρούν ότι υπάρχει Δηκοϊκός που την ώρα που η πατρίδα κινδυνεύει θα εγκαταλείψουν την έπαλξη αγώνα για να γυρέψουν γυρολόγους διαφόρων πολιτικών σχηματισμών, που σήμερα επινόησαν και ανακάλυψαν θέσεις που διαχρονικά τις υπηρετούμε από το 1976 μέχρι σήμερα».

Απευθυνόμενος προς όλους όσοι «έχουν προδιαγράψει το τέλος ή τη συρρίκνωση του ΔΗΚΟ» ο Πρόεδρος του κόμματος επανέλαβε «μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Αυτή είναι η απόφαση μας και η απάντηση μας. Η συνεργασία ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ βάζει γερούς θεμελιούς για να υπάρξει στρατηγικό βάθος, να υπάρχει αρχή, μέση και τέλος. Ανοίγουμε μια νέα εποχή και αυτά που έχουμε συμφωνήσει θα τηρηθούν. Στις 17 Φεβρουαρίου η νίκη θα είναι δική μας, η συνεργασία των δύο κομμάτων θα κερδίσει, ο Νίκος Αναστασιάδης θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κύπρος θα έχει προσδοκία και ελπίδα» κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ