Καταστήματα Διαρκούς Εξυπηρέτησης vs εταιρείες καπνικών


Διαβάστε επίσης γιατί είναι αβέβαιο το μέλλον μας και τις τοποθετήσεις του Λιλλήκα.


Οι φόβοι που είχαμε εκφράσει τόσο προς τη Βουλή όσο και δημοσίως, ότι οι νέες φορολογίες στα καπνικά προϊόντα και ιδιαίτερα η νομοθεσία για υποχρεωτική αναγραφή της ανώτερης τιμής λιανικής πώλησης, θα μας καθιστούσαν έρμαιο στις τιμολογιακές επιλογές και στις αυθαιρεσίες των καπνεμπόρων και των καπνοβιομήχανων, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν πριν καλά καλά οι σχετικές νομοθεσίες τεθούν σε εφαρμογή, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης.

«Η απόφαση των εμπόρων καπνού για τυλιχτά τσιγάρα να συρρικνώσουν την προμήθειά μας στο 4%, σε μιαν προσπάθεια να συγκρατήσουν τη λιανική τιμή πώλησης των προϊόντων τους, καθιστά τις επιχειρήσεις μας μη βιώσιμες, γι’ αυτό οφείλουμε να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά» προστίθεται.

Αναφέρεται ότι, «όσον αφορά το θέμα της υποχρεωτικής αναγραφής της ανώτερης τιμής λιανικής πώλησης, σας πληροφορούμε ότι έχουμε ήδη κινήσει τις διαδικασίες για καταγγελία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επίσης, εξετάζουμε με τους νομικούς μας συμβούλους το ενδεχόμενο προσφυγής στα Κυπριακά Δικαστήρια για έκδοση Διατάγματος μη εφαρμογής του Νόμου μέχρι να εξεταστεί η καταγγελία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μην εφαρμοστεί ποτέ η σχετική νομοθεσία» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ