Κυριακίδου: Eθνικά επικίνδυνες οι προτάσεις Λιλλήκα


Διαβάστε επίσης, “Λιλλήκας: Έκκληση για στήριξη της κυπριακής οικογένειας” και “Στ. Κυριακίδου: Mέτρα για την υγεία έπρεπε να έχουν ήδη ληφθεί”.


Η κυβέρνηση υποτίμησε τον κίνδυνο και υπερτίμησε τις δυνατότητες της κυπριακής οικονομίας με αποτέλεσμα να την αφήσει αθωράκιστη, δήλωσε η Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Αθηνά Κυριακίδου. Κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για εγκληματικές παραλείψεις του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ο οποίος δεν επέδειξε επαρκή εποπτικό έλεγχο.

Μιλώντας στη Βουλή, η κ. Κυριακίδου ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των λανθασμένων χειρισμών του κ. Ορφανίδη, όπως αναφέρεται σε μελέτη του επενδυτικού οίκου Exotix για την κυπριακή οικονομία, το ερώτημα γιατί ο Διοικητής επέτρεψε τη διασυνοριακή συγχώνευση της Marfin Popular Bank Public Co Ltd με τη Marfin Εγνατία Τράπεζα, θεωρώντας ότι υποτίμησε τον κίνδυνο της έκθεσης των κυπριακών τραπεζών στο ελληνικό χρέος.

Ο λογαριασμός της κρίσης, πρόσθεσε, θα επιβαρύνει δυσανάλογα τα μεσαία και χαμηλά στρώματα ενώ το περί δικαίου αίσθημα παραμένει ανικανοποίητο. Είναι σημαντικό, συνέχισε, μέσα από τις έρευνες που διεξάγουν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Κεντρική Τράπεζα, η Pimco και η Alvarez & Marsal να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν. Σε διαφορετική περίπτωση, η κοινωνία θα βρεθεί ξανά στο ρόλο του θύματος που ξεγελάστηκε ενώ το κράτος δεν θα είναι κράτος δικαίου, είπε.

Η Αθηνά Κυριακίδου καταφέρθηκε εναντίον του υποψηφίου Προέδρου, Γιώργου Λιλλήκα λέγοντας ότι οι προτάσεις του όχι μόνο δεν έχουν περιεχόμενο αλλά είναι και εθνικά επικίνδυνες . «Περισσότερο, μοιάζουν με πυροτεχνήματα που σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων και τη συλλογή ψήφων».  Θα έπρεπε να γνωρίζει, ανέφερε, πως ο πολιτικός διάλογος δεν μπορεί να αστυνομεύεται, λέγοντας ότι η πράξη του κ. Λιλλήκα «καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος αντιλαμβάνεται την πολιτική, που ούτε λίγο ούτε πολύ, ο τρόπος αυτός μυρίζει σταλινισμό».

Απευθυνόμενη προς τον κ. Λιλλήκα, είπε ότι είναι ο ίδιος που για πρώτη φορά δημιούργησε ιστοσελίδα με τίτλο «γωνιά της λάσπης», το οποίο χαρακτήρισε επικοινωνιακό τέχνασμα, και διερωτήθηκε γιατί ενώ αυτός καλεί τους ανθυποψηφίους του σε δημόσιο διάλογο για πλήρη διαφάνεια, έχει πρόβλημα με την ίδια που, στα πλαίσια της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζήτησε ενημέρωση για το περιεχόμενο των συμβολαίων της εταιρείας MARKETWAY με το δημόσιο και ευρύτερο τομέα κατά την περίοδο που κατείχε πολιτικά αξιώματα και τις λεπτομέρειες που αφορούν τη δημιουργία και λειτουργία του Ινστιτούτου Harvard.

Πηγή ΚΥΠΕ