Κυβεία παντού


Διαβάστε επίσης πως είναι η κατάσταση του 27χρονου μετά από το τροχαίο στη Λευκωσία και γιατί συνελήφθηκαν δύο νεαροί στην Πάφο.


Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Αστυνομίας μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Λάρνακας, του Τμήματος Μικροπαραβάσεων και ΟΥΛΑΕ Λάρνακας, μεταξύ των ωρών 22.30 – 23.20 διενήργησαν επιχείρηση σε υποστατικό στη Λάρνακα κατά την οποία εντοπίστηκαν 11 πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία, που κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθερα για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Στο υποστατικό εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ, 262 φίσιες, 1008 τραπουλόχαρτα και ένα τραπέζι με τσόχα.

Στη Λεμεσό, μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, στις 23.45 διεξήγαγαν έρευνα σε καφενείο όπου εντόπισαν τέσσερα πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία. Τα πιο πάνω πρόσωπα, μαζί με τον ιδιοκτήτη του υποστατικού, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθερα για να κλητευθούν αργότερα.

Στο υποστατικό εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, αριθμός φισιών και τραπουλόχαρτων.

Σε 3η επιχείρηση σε περιοχή της Επαρχίας Λευκωσίας, μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας γύρω στις 23.35 διεξήγαγαν έρευνα σε καφενείο όπου εντοπίστηκαν πέντε πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία.

Τα πρόσωπα αυτά, μαζί με τον ιδιοκτήτη του υποστατικού, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθερα για να κλητευθούν αργότερα.

Στο υποστατικό εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, το χρηματικό ποσό των 253 ευρώ και αριθμός τραπουλόχαρτων.

Η Αστυνομία με αυξημένων αριθμό επιδρομών σε σχέση με πέρσι εντείνει την προσπάθεια για πάταξη της κυβείας που παρατηρείται κατά τις εορτές, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Η εκστρατεία της Αστυνομίας για πάταξη της κυβείας άρχισε στις 10 Δεκεμβρίου, διενεργείται σε όλες τις επαρχίες  και θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιανουαρίου 2013, ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.

Παραθέτοντας στοιχεία είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 219 επιδρομές και έχουν καταγγελθεί 162 πρόσωπα.

Πρόσθεσε ότι πέρσι από τις 12 Δεκεμβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2012 διενεργήθηκαν 247 επιδρομές και καταγγέλθηκαν 79 πρόσωπα.

Πηγή: ΚΥΠΕ