Λαϊκή: Σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης υπαλλήλων στην Ελλάδα

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν έχει λάβει απόφαση για οποιοδήποτε νέο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης του προσωπικού της Κύπρου.


Διαβάστε επίσης για τις αλλαγές στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου και σε ποιο διάσημο περιοδικό έγινε θέμα η Τράπεζα Κύπρου.


“Η Cyprus Popular Bank Public Co Ltd, κατόπιν υπόδειξης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου σε σχέση με δημοσιεύματα στον Τύπο, διευκρινίζει ότι έχει ανακοινώσει Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης για τους εργαζόμενους της Τράπεζας στην Ελλάδα, μέσα στα πλαίσια των ενεργειών που απαιτούνται με βάση το Σχέδια Αναδιάρθρωσης και την αναδιοργάνωση των εργασιών της”, αναφέρει η ανακοίνωση της Λαϊκής.

Για το προσωπικό της Τράπεζας στην Κύπρο, η Λαϊκή διευκρινίζει ότι δεν έχει ληφθεί αντίστοιχη απόφαση, προσθέτοντας πως “σε περίπτωση που θα προχωρήσει με τέτοιο σχέδιο θα το πράξει με βάση τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και αφού προηγηθεί διαβούλευση με την ΕΤΥΚ”.

Η Τράπεζα τονίζει ότι “παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση Υπουργικού Διατάγματος και του σχεδίου αναδιάρθρωσης των εργασιών της, το οποίο βρίσκεται υπό διαβούλευση με το Υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και προνοεί περαιτέρω αναδιάρθρωση του δικτύου καταστημάτων της και περαιτέρω περιορισμό των κόστων”.

Πηγή: ΚΥΠΕ